JEDVA ČEKAMO

Nedostaju vam maske? Još samo 44 dana do Riječkog karnevala!

Kako zamišljate najluđi vikend nakon pada maski? Kakvi su vam planovi za produženi vikend 17.-19.6.2022.? Nedostaju vam maske?

Pustite svoj alter ego iz sebe, stavite svoju karnevalsku masku i provedite najluđi vikend ove godine u Rijeci na Riječkom karnevalu.

Prijave su zaključene, tisuće maski se priprema za izvanredno ljetno predstavljanje i krećemo s odbrojavanjem do početka Izvanredne karnevalske povorke Riječkog karnevala koja će se ove godine održati 18.6.2022. godine.

Karnevalska tradicija jedinstveni su običaji Kvarnera već više od pet stoljeća i Riječki karneval je na temeljima te tradicije najveći događaj i TOP događaj hrvatskog turizma koji prezentira tu našu višestoljetnu jedinstvenost po kojoj smo poznati u cijelom svijetu.

Riječki karneval vraća se slijedeće godine u svoj tradicionalni termin

Nažalost, uslijed nesigurne situacije tijekom siječnja i veljače uzrokovane pandemijom, Riječki karneval je bio i ove godine primoran prilagoditi se situaciji tako će nakon prošlogodišnjeg virtualnog izdanja, ove godine održati se u ljetnom izvanrednom izdanju. Riječki karneval vraća se već slijedeće godine u svoj tradicionalni termin kojim zaključujemo naše svjetski poznato „riječko peto godišnje doba“, no ove godine uživat ćemo u ljetnom izvanrednom i prilagođenom obliku povorke.

Ne samo da će se brojne maske tradicionalno predstaviti na Korzu brojnim gostima Riječkog karnevala, već će i uvod ove godine biti tradicionalno na našim najmlađima koji nam prethode te će se Dječja karnevalska povorka održati 4. lipnja 2022. godine.

Brojne grupe najavile svoj dolazak

Brojne grupe najavile su svoj dolazak i već vrijedno osmišljavaju i pripremaju maske s ljetnim elementima i vježbaju bogatu koreografiju kojom će sebe i svoju tradiciju predstaviti brojnim posjetiteljima ili na naš primorski jedinstveni satirični način prikazati aktualnosti iz brojnih dnevnih događanja koja su nas ove godine više nego ikada okupirala u našim dnevnim životima.

Ako zamišljate svoj produženi vikend kao najluđi vikend koji možete provesti ove godine, dođite u Rijeku i budite dio najluđeg vikend koji će obilježiti ovu godinu. Pripremaju se brojni programi s puno iznenađenja na nekoliko lokacija. Ne samo da će vas vaš alter ego iznenaditi nego će vas i povesti na brojne koncerte i programe koji će se održati u najluđem riječkom vikendu ove godine u cijelom centru grada, na riječkim trgovima i poznatim okupljalištima. 

Svi putevi ove godine vode u Rijeku na Riječki karneval

Ali ovogodišnji termin izvanredan je i radi prilike koja će se ponuditi na desecima tisuća turista koji će tih dana boraviti u Rijeci i na Kvarneru te uživati u osmišljenim kreacijama i tradicijskim maskama. Izvanredna karnevalska povorka Riječkog karnevala ove godine time ima jedinstvenu priliku prezentirati svoju tradiciju i običaje još većem broju posjetitelja i turista i time ih pozvati na slijedeće izdanje u svojem višestoljetnom terminu. To je već druga tema za poslije, a sada pripremimo se za ljetno izdanje Izvanredne karnevalske povorke Riječkog karnevala.

I da budemo jasni, produženi lipanjski vikend je najluđi vikend i svi putevi ove godine vode u Rijeku na Riječki karneval. Skinuli smo maske, pustite svoj alter ego iz sebe neka vas preuzme i stavite svoju pravu masku.

Riječki karnevalski vikend – odlična ideja za produženi vikend pun zabave, gastronomije, muzike, karnevala i maski, jel’ tako?!

JOŠ 44 DANA

Vidimo se u Rijeci na najluđem ovogodišnjem vikendu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari