Nedostatak zaliha krvi u riječkom KBC-u, pozivaju se svi darivatelji tekućine koja život znači

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Kao i svake godine, tijekom turističke sezone u bolnicama su povećane potrebe za krvlju jer se i broj ljudi dolaskom turista povećava. Takva situacija je i u Primorsko-goranskoj županiji, javlja Radio Rijeka.

“Naše rezerve u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu krvi su snižene. Ide nam, naravno blagdan 15. i vikend koji slijedi nakon toga, tako da molimo darivatelje da dođu darivati krv sutra do 19 sati, a na Kastvu smo u subotu 17. kolovoza”, pozvala je na darivanje krvi transfuziologinja Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu riječkog KBC-a Snježana Skorup Buneta.

Zavod opskrbljuje dozama krvi tri županije: Primorsko-goransku, Istarsku i Ličko-senjsku, zato rado čekaju sve darivatelje, a posebno krvnih grupa A+, 0+ i 0-, kaže Skorup Buneta.

Ivo Vidotto, predsjednik Savjeta Dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka naglasio je izvanrednu suradnju s transfuziologijom. “Suradnja između nas i Kliničkog zavoda za tranfuzijsku medicinu je stalna i mi šaljemo darivatelje na transfuziju putem SMS-a ili direktnim telefonskim zvanjem, tako i organiziranjem raznih akcija kao što je ova u subotu na Šporovoj jami na Kastvu”, naglasio je Vidotto.

Zadovoljan je suradnjom, ali Vidotto je uputio i apel. “Ja bih zamolio sve one koji možda nisu darivatelji, a mogli bi biti, da učine taj mali korak jer time će učiniti jednu veliku stvar za naše zdravstvo”, zaključio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari