Needcompany festival: U utorak u “Zajcu” predstava “Sve što je dobro”

Foto: Ilustracija

U utorak, 3. ožujka 2020. godine, u 19.30 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca, u sklopu Needcompany festivala koji se održava u okviru Europske prijestolnice kulture, održat će se predstava „Sve što je dobro“ u izvedbi jedinstvene belgijske umjetničke skupine Needcompany, jedne od najvažnijih predstavnica suvremenog europskog teatra. 

Odmah po završetku predstave, u kazalištu će članovi skupine Needcompany razgovarati s publikom o samoj predstavi. Razgovor će moderirati Nataša Antulov, dramaturginja u HNK I. pl. Zajca koja radi i kao redateljica, dramaturginja i autorica na raznim kazališnim i filmskim projektima te Vedrana Klepica, hrvatska dramatičarka, dramaturginja i kazališna redateljica.

Repriza predstave održat će se u srijedu, 4. ožujka 2020. godine, također u 19.30 sati, u HNK Ivana pl. Zajca. 

Riječ je o regionalnoj premijeri predstave “Sve što je dobro” nastale u koprodukciji Rijeke 2020, HNK Ivana pl. Zajca, Needcompanyja i njihovih partnera. Autor i redatelj predstave je slavni Jan Lauwers osnivač i voditelj ove belgijske skupine, dobitnik Zlatnog lava za životno djelo, a Maarten Seghers autor je glazbe. 

„Sve što je dobro“ govori o gubitku i nadi. To je ljubavna priča u vrijeme kada Europa žrtvuje vrijednosti, a velika grupa ljudi podliježe mržnji i netoleranciji. To je priča o obitelji umjetnika u svakodnevnim brigama i sveprisutnoj smrti, koja se podjednako nemilosrdno nameće i u izolaciji njihova doma i u vanjskom svijetu. Radnja predstave „Sve što je dobro“ započinje 2014. kada se Jan Lauwers susreće s izraelskim elitnim vojnikom i ratnim veteranom Elikom Nivom koji je nakon teške nesreće i duge rehabilitacije postao profesionalni plesač. 

Priča je to s dvostrukom autobiografskom pozadinom: Elikov život s jedne strane, a s druge život Jana Lauwersa s Grace Ellen Barkey i njihovom djecom u zloglasnoj briselskoj četvrti Maelbeek.

Inače, za ovu predstavu zainteresirana su mnoga europska kazališta, pa je tako La Colline u Parizu ponudio čak 12 termina za ovu predstavu. Također, predstava će biti izvedena i u Torinu, Antwerpenu, Poznanu, Frankfurtu, Innsbrucku.

Ova će predstava biti prevedena na hrvatski. 

Ulaznice za predstave se mogu kupiti preko online sustava Eventim, u HNK Ivana pl. Zajca i u RiHubu (Ivana Grohovca 1a),. Za one koji kupe 8 ili više ulaznica, odobrava se popust od 30%. Za studente i umirovljenike odobrava se popust na kupnju ulaznice od 40%. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari