Savjet mladih PGŽ u srijedu organizira predavanje “Ljubav ili mržnja? Društvene mreže i govor mržnje”

Foto: Pexells

Predavanje će se održati u srijedu 4. ožujka s početkom u 17 sati u prostorijama RiHub-a

Savjet mladi Primorsko-goranske županije poziva sve zainteresirane na predavanje na temu govora mržnje s naglaskom na društvene mreže pod nazivom „Ljubav ili zloba? Društvene mreže i govor mržnje”.

Društveno-komunikacijske online mreže predstavljaju medij putem kojeg možemo slobodno izražavati svoje ideje i misli te prenositi informacije. Danas svjedočimo da se sloboda govora koju društvene mreže pružaju često zloupotrebljava i koristi za širenje ideja i misli kojima se potiče na nasilje i mržnju bilo prema pojedincu ili određenim društvenim skupinama.

Društvene mreže i govor mržnje blisko su povezani utoliko što obje kategorije na kušnju stavljaju državne pokušaje da ih uredi pravom. U vrijeme intenzivne komunikacije putem društvenih mreža bitno je osvijestiti te izazove i raspraviti njihove implikacije, čemu služi i ovo predavanje.“, poručuju iz Savjeta mladih PGŽ.

Na predavanju će se definirati pojam govora mržnje, raspravljati o tome kako odgovoriti na govor mržnje te koji odgovori dominiraju u kontekstu društvenih mreža.

Predavanje će održati poslijedoktorand s Katedre za ustavno pravo Pravnog fakulteta u Rijeci dr. sc. Matija Miloš koji će svojim bogatim stručnim iskustvom približiti problematiku govora mržnje. Bavi se ustavnom teorijom, u vezi koje trenutno dovršava tri rada na tri aktualne teme, neposrednu demokraciju, izvršnu vlast i svjetovnu državu. Član je Hrvatske udruge za ustavno pravo te Međunarodnog društva za javno pravo.

Predavanje će se održati u srijedu, 4. ožujka u prostorijama Ri Hub-a u ulici Ivana Grohovca 1/a (Rijeka), od 17 do 19 sati.

Zainteresirani svoju prijavu mogu ispuniti putem PRIJAVNI OBRAZAC ili ju poslati mailom s brojem sudionika na zsm.pgz@gmail.com.

Za sva dodatna pitanja slobodno se obratite na broj 091-787-8661 (Robert Matić – Predsjednik Savjeta mladih PGŽ)

Savjet mladih

Savjeti mladih osnivaju se kao savjetodavna tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Njihova zadaća je promicanje i zagovaranje prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari