NEKI MOGU, DRUGI NE? Zašto u Rijeci nema više zatvorenih terasa ugostiteljskih objekata

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Na Aktualnom satu jučerašnje 15 sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke postavljeno je i jedno pitanje koje već dulje vrijeme muči jedan veći dio riječkih ugostitelja

Gradski viječnik Sandro Vizler (HNS) postavio je pitanje vezano uz zatvorene terase ugostiteljskih objekata na području grada.

Naveo je kako na području grada ima nekoliko takvih terasa, ali mnogi ugostitelji također postavljaju pitanje na koji način i oni mogu postaviti zatvorene terase.

Prema Vizlerovim riječima, na to im je u Gradu rečeno kako to nije moguće, a na pitanje “kako neki drugi mogu postavljati”, nije bilo odgovora. Vizler je na kraju upitao i na koji način se u budućnosti namjerava regulirati ta problematika.

Odgovorio mu je gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel. Kazao je kako takvih terasa nema puno, možda tri na području Rijeke.

Činjenica je da su te tri terase postavljene rubno s obzirom na postojeće prostore. Nama nije intencija onemogućavati poslovne aktivnosti poduzetnika, a s druge strane i ljudi vole takve terase. Zato nismo išli u neke represivne aktivnosti. Radi se na prilagodbi odluke kojom se definira postavljanje zatvorenih terasa. S konzervatorima će se definirati zone u kojima terase zatvorenog tipa mogu biti postavljene, kao i njihove moguće lokacije. Ta odluka će svima omogućiti njihovo postavljanje gdje je to moguće“, kazao je Obersnel i podsjetio kako se zatvorena terase ne može davati u najam po istim uvjetima kao otvorena terasa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari