IGRAO SE NOGOMET

Nema kraja sreći! Predstavnici HNK Rijeke i Grada Rijeke posjetili mališane u OŠ Vladimir Gortan

Povodom obilježavanja Europskog tjedna sporta, delegacije Grada Rijeke i HNK Rijeke posjetili su učenike prvih razreda Osnovne škole Vladimir Gortan.

Glavni moto Europskog tjedna sporta koji se na inicijativu Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti provodi već sedam godina je #BeActive, a cilj kampanje je potaknuti javnost na što veću fizičku aktivnost i bavljenje sportom.

Vodeći se tim načelom, riječki gradonačelnik Marko Filipović, njegova zamjenica Sandra Krpan i pročelnica Odjela gradske uprave za odjel i školstvo Sanda Sušanj, prvašićima su poklonili tri nogometne lopte, a gradonačelnik je istaknuo kako se Grad Rijeka trudi u svim školama kojima je osnivač, djeci što je moguće više omogućiti da se bave sportom i fizičkom aktivnosti. „Drago mi je da smo danas ovdje zajedno s predstavnicima našeg nogometnog kluba Rijeka koji je jedan od najboljih sportskih promotora našega grada. Želim vam svima poručiti da budete aktivni, da se što više bavite sportom i nadam se da će kao rezultat toga neki od vas u budućnosti postati uspješni sportaši baš kao i nogometaši Rijeke“, poručio je učenicima gradonačelnik Filipović.

VIDEO DANA:

Nogometaši HNK Rijeke Ivan Smolčić i Matej Vuk učenicima su podijeliti trening vrećice i tijekom druženja s njima zaigrali i nogomet, a Smolčić je poručio kako sport osim zdravog života donosi i puno druženja i stvaranja novih prijateljstava te pozvao djecu da se što više i što aktivnije uključe u sport.

Član uprave HNK Rijeka Dean Šćulac istaknuo je kako mu je drago što klub ima mogućnost biti prisutan među djecom. „Oni su naša budućnost i ovim prigodnim poklonom želimo ih potaknuti na što veću fizičku aktivnost, ali im i zahvaliti na podršci našem klubu“, zaključio je Šćulac. Osim vrećica za trening učenicima su podijeljene i Pristupnice za učlanjenje u HNK Rijeka kojima djeca postaju članovi Kluba.

Domaćini u ime škole bili su pedagoginja Mirjana Vežnaver, učiteljica tjelesne kulture i voditeljica školskog sportskog društva „Vojak“ Julija Ljubančić i učitelj povijesti i informatike Dinko Benčić.

Osnovna škola Vladimir Gortan, osim kroz redovnu nastavu tjelesnog odgoja, brojnim aktivnostima nastoji potaknuti učenike na bavljenje sportom.

To je prva riječka osnovna škola koja je prihvatila sudjelovanje u projektu Grada Rijeke i Riječkog sportskog saveza „Ri Move“, a u koji će ove školske godine biti uključeno oko 70 učenica i učenika koji pohađaju produženi boravak. Također, škola provodi i programe Hrvatskog školskog športskog saveza – Univerzalnu sportsku školu i Vježbaonicu.

Školski sportski klub „Vojak“ okuplja oko 350 djevojčica i dječaka sportaša koji iznimno uspješno sudjeluju na školskim sportskim natjecanjima na gradskoj, županijskoj i  nacionalnoj razini u rukometu, gimnastici, judu, odbojci, košarci, plivanju i atletici.

Škola također surađuje s brojnim sportskim klubovima koji treniraju u popodnevnim satima u školskoj dvorani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari