ISKORISTITE PRAVO

Svi brucoši UNIRI imaju pravo na besplatan upis u Sveučilišnu knjižnicu

Foto: Unsplash/C.G./ Ilustracija

Sveučilišna knjižnica Rijeka u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci od akademske godine 2021./2022. osigurava studentima i studenticama prve godine Sveučilišta u Rijeci besplatan upis u knjižnicu.

Besplatan upis brucoša dio je kontinuiranog procesa poboljšavanja dostupnosti knjižničnih usluga za studente, koji su najveća i najznačajnija skupina korisnika Knjižnice.

Zahvaljujući izvrsnoj suradnji Knjižnice, Sveučilišta i Studentskog zbora besplatno članstvo, osim za studente prvih godina studija od akademske godine 2021./2022., omogućit će se od akad. god. 2022./2023. i svim ostalim studentima Sveučilišta u Rijeci.

VIDEO DANA:

Za ostvarivanje pogodnosti besplatnog upisa u knjižnicu studenti trebaju ispuniti online upisnicu te priložiti svoju studentsku iskaznicu ili potvrdu o upisu na visoko učilište. Upis se može odraditi online (s priloženim privicima traženih dokumenata) ili fizički u Knjižnici.

Besplatno članstvo za studente uobičajena je praksa u knjižnicama europskih sveučilišta, a Sveučilišna knjižnica Rijeka, kao sastavnica Sveučilišta koje je dio YUFE mreže europskih sveučilišta, nastoji usvajati dobre prakse, posebice one koje koriste izravno studentima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari