NEMA ODGODE! Večeras od 19 sati na Korzu “Rijeka, moj grad!” – koncert i druženje s građanima

Foto: Visit Rijeka

Na koncertu nastupaju riječki superband Ri-Val, Let 3, Turisti, Nord i Gerila

U ponedjeljak, 16. prosinca na Trgu 128. brigade HV-a s početkom u 19 sati, Rijeka – Europska prijestolnica kulture i Novi list, uoči 2020. godine kada grad nosi titulu Europske prijestolnice kulture, a Novi list slavi 120. godina postojanja, organiziraju glazbeno druženje s građanima – Rijeka moj grad.

Na koncertu nastupaju riječki superband Ri-Val, Let 3, Turisti, Nord i Gerila.

Dolazak na koncert slobodan je za sve građane, odnosno nema naplate ulaznica na trg.

Publika na koncertu imat će priliku premijerno pogledati i videospot za pjesmu Rijeka, moj grad, koji je snimljen pod redateljskom palicom Radislava Jovanova Gonza.

Također, na događanju će biti prikazana i kratka video animacija koja će predstaviti najznačajnije dijelove programa Europske prijestolnice kulture za 2020. godinu.

Za koncert Rijeka, moj grad, pripremljeno je i 2000 EPK zastava, simbola kojima će tijekom 2020. godine biti obilježen grad i koje će biti podijeljene građanima s pozivom da ih izvjese na vidljiva mjesta i time ponosno pokažu pripadnost jedinstvenoj Rijeci – Luci različitosti, gradu koji će se tijekom iduće godine Europi predstaviti kao otvorena i moderna sredina u kojoj se njeguju vrijednosti prihvaćanja, solidarnosti i slobode.

Zastave će u kućicama postavljenima na Trgu 128. brigade građanima tijekom trajanja koncerta dijeliti volonteri Europske prijestolnice kulture kojima će se pridružiti i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, direktorica RIJEKE 2020 Emina Višnić i predsjednica uprave Novog lista, Ankica Kruljac.

Uz navedeno, na koncertu će biti podijeljene i informativne brošure o EPK projektu koje je RIJEKA 2020 izradila u suradnji s Novim listom, dok će Novi list građanima podijeliti nekoliko stotina primjeraka reizdanja prvog broja Novog lista, od 2. siječnja 1900. godine.

Program događanja Rijeka, moj grad  – okvirni raspored:

19.00h –             početak koncerta

19.10h –             Turisti

19.35h –             Nord

19.55h –             program EPK za 2020. – video animacija

20.00h –              gradonačelnik Obersnel, direktorica EPK Višnić i direktorica Novog lista Kruljac dijele građanima EPK zastave i programske brošure te reizdanje 1. broja Novog lista

20.05h –             Gerila

20.30h –             spot Moj grad

20.40h –              Ri-Val

20.50h –             Let 3

22.00h –             kraj događanja

Foto: EPK 2020, Visit Rijeka

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari