NEMA STRAHA OD SNIJEGA: U Rijeci i okolici cestari preventivno posuli ceste, spremni i za opsežnije čišćenje

Foto: Riportal

Zima je ovoga tjedna i u primorskom dijelu županije pokazala zube i podsjetila nas da do 15. travnja, putujemo li cestama koje prolaze kroz zimom bogatiji dio Lijepe naše, obavezno moramo imati zimsku opremu.

Potvrđuju nam to i ljudi na Kukuljanovu, javlja HR Radio Rijeka. Tvrtka Ceste Rijeka slaže planove održavanja i čišćenja 1438 kilometara državnih, županijskih i lokalnih cesta u zimskom dijelu godine.

“Ovih dana sve čime raspolažu spremno je za akciju”, kaže Goran Spoja, član uprave tvrtke. “Šezdesetak vozila je spremno za posipavanje i čišćenje snijega za područje cijele županije, državnih, županijskih i lokalnih cesta, ali i za neke lokalne samouprave – Grad Rijeku, Općinu Viškovo, Kastav, Novi Vinodolski – za koje također obavljamo djelatnost čišćenja snijega”, kaže Spoja.

Na području Grada Rijeke ukupno je 383 kilometara cesta, od toga je 38 kilometara državnih. Soli i sipine ima dovoljno – osim u zimskim bazama za utovar materijala za posipavanje, i na dva dodatna lokaliteta, a to su Mihačeva Draga i kamionsko parkiralište na Srdočima. Za dobru sliku i čiste ceste izdvojeno je iz gradskog proračuna tri milijuna i 800 tisuća kuna.

Bez obzira na novce, spremnu mehanizaciju i obučene ljude, Goran Spoja vozačima napominje: “Vožnju treba prilagoditi uvjetima na cestama, ne uključivati se u promet bez zimske opreme, držati odstojanje od drugih vozila veće nego inače i pojačati oprez.”

Cestari nas čekaju i o nama brinu od Kukuljanova preko Gornjega Jelenja, Delnica, Čabra i Stubice na goranskom području, ali su i u Šapjanama, Brezi te po potrebi u Klenovici, zatim na Krku, Rabu, Cresu i Lošinju, prenosi HR Radio Rijeka.

Sve što treba jest da i vozači odrade svoje, i tako do sredine travnja, a možda – uz mrvicu sreće – i nešto kraće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari