RIJEČKI KARNEVAL (VIKEND): U subotu na Korzu prvi puta u Rijeci – Paški karneval!

Paški karneval 2018. (Foto: Jure Orlić Photography)

Bogat program Riječkog karnevala nastavlja se ovoga vikenda

Za vas smo izdvojili samo dio bogate ponude maškaranih događanja.

Maškarani tanci va Pašcu / 25. siječnja u 21 sat – Dom Pašac
Pusni tanci va Zamete / 26. siječnja u 19 sati – Dom Zamet

U Pašcu i na Zametu plesat će se svakog vikenda tijekom Karnevala. Maškarani tanci u Domu Pašac na programu su svakog petka u 21 sat, a Pusni tanci u Domu Zamet subotom od 19 sati. Mesopusna kumpanija Pašac pobrinut će se da zabave ne nedostaje na plesnom podiju u Domu Pašac, a grupa Fiesta zagrijat će atmosferu ove subote u Domu Zamet.
Ovog vikenda ne propustite ples do kasno u noć, odnosno bolje rečeno do rano ujutro!

Paški karneval
26. siječnja u 17 sati – Korzo

Paški karneval predstavit će se prvi puta u Rijeci u subotu, 26. siječnja na riječkom Korzu, u vremenu od 17 do 18 sati.

Stotinjak sudionika Karnevala, članovi udruge Stare užance otoka Paga, Karnevalske udruge Markova kumpanija, KUD-a Družina Pag i Gradske glazbe Pag, proći će Jelačićevim trgom, preko Korza te sve do Jadranskog trga i natrag. Nakon mimohoda na Korzu predstaviti će osobitosti Paškog karnevala, a voditelj program je Branko Barbir

Kazališni vrtuljak u Zajcu

Karnevalski dani i ove godine ispunjeni su prigodnim predstavama HNK Ivana pl. Zajca.

Kazališni vrtuljak nastavlja se predstavom Regoč 30. i 31. siječnja u HKD na Sušaku. Pripovijetka „Regoč“ pripada zbirci „Priče iz davnine“ naše najpoznatije književnice za djecu, Ivane Brlić Mažuranić. Oblikovana na temelju sadržaja i likova iz slavenske mitologije i hrvatske usmene predaje. U sebi sadrži fantastične elemente te se u njoj isprepliću ljudska bića s čudesnim stvorenjima poput diva Regoča i vile Kosjenke. Pripovjetkom se nastoji potaknuti razmišljanje o etici međuljudskih odnosa kao i izgradnji zdrave zajednice u kojoj ne nedostaje međusobnog povjerenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari