ZIMA U OŽUJKU

Nemojte se iznenaditi, sutra moguć i snijeg! Temperatura u unutrašnjosti pada i do -7 °C

03.12.2021., Stara Susica - Desetak centimetara novog snijega stvorilo je pravu zimsku idilu u Staroj Susici.

Tijekom noći i jutra u unutrašnjosti će temperature biti od -7 do -3, na Jadranu od 0 do 5, a na otocima oko 6 stupnjeva Celzija. Na moru će bura pojačavati dojam hladnoće, a puhat će do kraja tjedna, prognozira meteorologinja Tea Blažević

U Gorskom kotaru i Lici, Slavoniji i Baranji povremeno pada slab snijeg. Vedrije je duž obale, gdje jaka bura otežava promet, osobito pod Velebitom, gdje ima olujnih udara, javlja Tea Blažević, meteorologinja N1 televizije.

Zbog olujnog vjetra autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica zatvorena je za sav promet, upozoravaju u ponedjeljak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK). Obilazak za osobna vozila je cestom Maslenica-Zaton Obrovački-Gračac, a za ostala vozila cestom Donji Karin-Obrovac-Gračac. Promet je dopušten samo za osobna vozila autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Maslenica i Posedarje te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranskom magistralom između Kalobaga i Svete Marije Magdalene, državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački te na Paškom mostu.

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga, državnoj cesti čvor Križišće -Križišće i lokalnoj cesti čvor Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom. Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 metara, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom). U Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji povremeno pada snijeg. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Zimski su uvjeti i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na nekim državnim i županijskim cestama u Lici. U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen. Katamaranska linija 9403 Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist plovi bez pristajanja u luku Zapuntel.

I dalje treba računati na probleme u prometu

Tea Blažević navodi kako će vjetrovito će biti i u nastavku dana, tako da i dalje treba računati na probleme u prometu. U unutrašnjosti se vozače podsjeća na mogućnost poledice, uslijed niskih temperatura. I u nastavku dana lokalno na kopnu može biti pojave slabog snijega, koja kap kiše može pasti na jugu Jadrana.

“I tijekom utorka u unutrašnjosti prolazno još može biti slabog snijega, a dojam će biti zimski. Tijekom noći i jutra u unutrašnjosti će temperature biti od -7 do -3, na Jadranu od 0 do 5, a na otocima oko 6 stupnjeva Celzija. Na moru će bura pojačavati dojam hladnoće, a puhat će do kraja tjedna”, prognozira meteorologinja N1 televizije, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari