70. OBLJETNICA DND OPATIJA

Otvorena izložba igračaka i igara „Ovo (ni)je igra“

U umjetničkom paviljonu Juraj Šporer otvorena je izložba “Ovo (ni)je igra” organizirana povodom obilježavanja 70. obljetnice djelovanja Društva „Naša djeca“ Opatija. Na prigodnoj svečanosti govorili su tajnica DND-a Opatija Sanja Škorić, dječja gradonačelnica Lucija Čerina, zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Kristina Đukić, ravnatelj Festivala Ernie Gigante Dešković te autorica postava izložbe Petra Borovac.

Svečanost su uveličali mnogobrojni mališani i njihovi roditelji, prijatelji i suradnici udruge te gosti iz Društava „Naša djeca“ iz Ogulina i Zagreba te Saveza DND-a Hrvatske. U programu su nastupili mladi pjevači i svirači. Društvo „Naša djeca“ Opatija najstarija je organizacija koja skrbi o djeci u našem gradu.

– Priča o igračkama i igri priča je i o Društvu „Naša djeca“ Opatija. Djeca, igra, igračke, organiziranje slobodnog vremena djece kroz kreativno stvaralačke radionice jedan je od naših osnovnih ciljeva. Naša udruga od 2006. godine sakuplja dječje igračke. Priča je krenula kada su djeca uključena u Dječje forume pisala veleposlanstvima u Hrvatskoj te uz njihovu pomoć počela prikupljati igračke i učiti o tradicijama, običajima i igrama djece Europe. Sakupljeno je nekoliko tisuća igračaka i igara djece Europe i svijeta, a dio igračaka poklonio nam je i pok. Emil Paravina, veliki humanist i zagovornik dječjih prava“, istaknula je tajnica DND-a Sanja Škorić.

VIDEO DANA:

Zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić naglasila je kako je opatijsko Društvo „Naša djeca“ pokrenulo i organiziralo mnogobrojne programe za djecu u našem gradu, a glas o Opatiji pronijelo diljem svijeta. Kazala je kako je Grad Opatija uvijek stajao uz njih te će im i dalje pružati potporu.

Autorica postava izložbe Petra Borovac objasnila je da se imenom izložbe „Ovo (ni)je igra“ fokus želio staviti na važan i uspješan put DND-a od Doma pionira, gdje je udruga počela djelovati prije 70 godina, pa do Doma lordova u Londonu, gdje su članovi udruge primili međunarodnu nagradu za rad s djecom.

Izložba se može pogledati u UP „Juraj Šporer“ do 31. ožujka svakog radnog dana od 10 do 13 sati te subotama i nedjeljama od 10 do 14 sati, a nedjeljama će biti organizirane i kreativne, likovne te glazbene radionice za djecu. Ulaz na izložbu i radionice je besplatan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari