Neobična pojava na nebu iznad Učke! Desetak svijetlećih “objekata” u pravilnom razmaku stajalo na nebu, potom “odletjeli” u visinu!

Foto: Čitatelj (T.D.)

Više čitatelja javilo nam se u redakciju s upitom – o čemu je riječ?

Desetak izrazito svijetlih nebeskih “objekata” iznenadilo je svojom pojavom na nebu mnoge Riječane i goste koji su ih zamijetili danas rano navečer, negdje oko 18 sati.

“Svijetleći objekti”, njih desetak, u pravilnom razmaku i u ravnoj liniji, uzdizali su se negdje iz pravca Istre, otprilike iznad Učke, na nebu izazivajući pažnju građana iz Opatije, Rijeke i drugih mjesta.

Svjetleći “objekti” na nebu iznad Učke (Foto: T.D.)

Više čitatelja javilo nam se u redakciju s upitom – o čemu je riječ?

Dežurni u policiji rekli su nam da nemaju nikakvih najava eventualnih zračnih NATO vježbi ili posebnih zrakoplovnih transporta, a čitatelji koji su nam dojavili o ovoj pojavi tvrde kako nema govora o eventualnom slijedu “raketa” ili sličnih pirotehničkih sredstava ispaljenih u povodu obilježavanja nadolazećeg blagdana.

Naime, čitatelji javljaju kako je bila riječ o izrazito svijetlim objektima koji su na noćnom nebu ostavljali dojam kako im je svjetlo jednake jačine kao i ono okolnih zvijezda.

Nebo iznad Učke nakon “događaja” (Foto: T.D.)

Ono što najviše zbunjuje čitatelje koji su nam se javili je činjenica da se objekti otprilike pet minuta nisu uopće kretali već su u “formaciji” stajali u pravilnoj liniji, jedan iznad drugoga, prema nebu. Naposlijetku su, jednako kao što su se pojavili, “objekti” i nestali prema još većim visinama, tvrde naši čitatelji koji su ostali iskreno uznemireni viđenim.

Nastojat ćemo upitima prema Ministarstvu obrane saznati imaju li možda zračne snage ikakve veze s ovim.

Neki će reći, možda postoji i ono treće objašnjenje, vezano uz blagdan pred nama, odnosno nešto za što nema riječi objašnjenja već samo vjera….

Ipak, u međuvremenu su nam se javili i drugi čitatelji koji tvrde da za ovu pojavu postoji itekako jednostavno objašnjenje – riječ je, po njima, o Starlinku, konstelaciji Zemljinih satelita tvrtke SpaceX, s funkcijom omogućavanja internetske veze.

Bilo kako bilo, nebo je sada ponovno onakvo kakvo je bilo i prije ove “pojave”…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari