Predstavnici Grada čestitali Božić čelnicima Riječke nadbiskupije

Gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima posjetio je predstavnike Katoličke crkve u Rijeci povodom nadolazećih Božićnih blagdana.

Obersnel i njegovi zamjenici, Marko Filipović i Nikola Ivaniš te predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat posjetili su sjedište Riječke nadbiskupije gdje su se sastali s riječkim nadbiskupom msgr. Ivanom Devčićem i njegovim najbližim suradnicima.

“Ovaj susret Grada i Nadbiskupije prije velikih blagdana tradicija je duga više od dvadeset godina, a uvijek predstavlja dobru priliku da se zajedno prisjetimo što smo napravili u posljednjih godinu dana, što nismo, a što bismo trebali učiniti”, rekao je gradonačelnik Obersnel, istaknuvši vrlo dobru suradnju Grada Rijeke s riječkim crkvenim vlastima.

Nadbiskup Devčić zahvalio je gradonačelniku i predstavnicima Grada kvalitetnoj komunikaciji i suradnji, kazavši kako je Božić blagdan prijateljstva, ljubavi, blizine i solidarnosti koju treba njegovati.

“U vrijeme Božića govorimo o rođenju Isusa Krista, koji se rodio kao nezaštićeno dijete, a upravo je ovo vrijeme za razmišljanje o nezaštićenoj djeci danas kojoj treba pomoći, pogotovo onoj koja su zahvaćena siromaštvom i koja dolaze iz ratnih područja”, rekao je Devčić.

U sklopu druženja s katoličkim čelnicima, delegacija Grada Rijeke posjetila Trsatsko svetište gdje je održan prigodni susret s gvardijanom fra Bernardom Barbarićem i ostalim fratrima, a gradonačelnik je sa svojim suradnicima obišao i trsatski grob bivšeg trsatskog gvardijana fra Serafina Sobola.

Foto: Grad Rijeka

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari