ISPRAVNO ILI NE?

Neoprezno rukovanje propusnicama može također biti kanal prijenosa virusa?!

Pixsell

“Policajac s fotografije nosi rukavice, ali je prije toga – moguće je – dirao više propusnica tim istim rukavicama”, tvrdi naš čitatelj

Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite za putovanje (samo u hitnim slučajevima!) izvan mjesta prebivališta građanima su potrebne propusnice.

Propusnice se moraju dati na uvid policijskim službenicima ili pripadnicima civilne zaštite na kontrolnim punktovima, no neki misle da se to ne odvija na zadovoljavajući način.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Odnosno, ne poštuju se propisane mjere zaštite! Upravo to tvrdi naš čitatelj koji nas upozorava na jednu, po njemu, veliku grešku koju čine policijski službenici i pripadnici civilne zaštite dok pregledavaju propusnice građana za napuštanje mjesta prebilišta.

“Policajac s fotografije nosi rukavice, ali je prije toga – moguće je – dirao više propusnica tim istim rukavicama”, tvrdi naš čitatelj.

“Ako je neka osoba koja mu je dala propusnicu zaražena, policajcu neće biti ništa ali može na ovaj način prenijeti virus svima koji sumu kasnije na ovaj način predali svoju propusnicu.”, primjećuje naš čitatelj i predlaže logično rješenje.

“Propusnicu bi trebalo samo pokazati, a ne predati policajcu ili pripadniku civilne zaštite. Ili bi, nakon što je vraćena, ljudi trebali obavezno dezinficirati ruke”, zaključak je našeg čitatelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari