Štimac: “U KBC-u Rijeka dvije osobe na respiratoru”

Foto: Screenshot

Pacijenti se primaju u više izoliranih zgrada

Više u VIDEOPRILOGU:

https://www.youtube.com/watch?v=fREZDyNR6yI&feature=youtu.be

“U odnosu na jučer stigli su novi testovi. Jučer smo imali tri nove osobe pozitivne, prijavljene jučer, dvije muške i jedna ženska osoba, u dobi od 20-tak godina, 60 i 35, dakle te osobe imaju srednje teške simptome i nalaze se ovdje u KBC-u. Na respiratoru imamo jednu pacijenticu iz Rijeke (66) i jednu iz Pule (69)”,  rekao je ravnatelj riječkog KBC-a Davor Štimac.

Svi pacijenti koji se nalaze u sustavu KBC-a Rijeka imaju simptome.

“Kod većine se radi o blagim simptomima bolesti, kod nekoliko pacijenata to su i srednje teški simptomi. To se odnosi na dvojicu pacijenata.

“Kolega s patologije, naš specijalizant patologije, je smješten na Klinici za infektologiju. Spada u grupu onih s blagim simptomima i dobro se oporavlja. Međutim, krajnji oporavak je negativizacija testova”, rekao je Štimac.

Deset liječnika KBC-a Rijeka trenutno je u samoizolaciji, no neki od njih se u ponedjeljak vraćaju na posao!

Broj pacijenata u samoj bolnici je značajno manji!

“Imamo ovaj vikend nešto više od 300 bolesnika, što je upola manje od prosječnih 600. Broj pacijenata na hitnom traktu je također značajno manji. Mislim da je svijest građana proradila, da dolaze samo ako je stvarno potrebno. Manje je gužvi, zapravo uopće nama gužvi.”, zaključio je Davor Štimac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari