NEVERA S GRMLJAVINOM

Nevrijeme s tučom pogodilo dio Kvarnera: Padalo je više od 15 minuta i zabijelilo ulice

Najavljeno nevrijeme pogodilo je u subotu područje Kvarnera tako da je tuča zabijelila područje Novog Vinodolskog, Crikvenice i dijelove otoka Krka

Nakon tjedna s temperaturama zraka osjetno višim od prosjeka za ovo doba godine, tijekom vikenda je zahladilo, a sa zapada je stigla ciklona s izraženijim padalinama na području Kvarnera. Tijekom subotnjeg poslijepodneva je bilo nevera s grmljavinom.

Na crikveničkom i vinodolskom području tuča je padala 15-minuta i zabijelila ulice.

Kiša u nižim područjima se pretvarala u snijeg i susnježicu u najvišim dijelovima Gorskog kotara, tako da je malo snijega palo na Platku i u Begovom Razdolju.

No, nedovoljno da se stvori snježni pokrivač. Na Platku je upravo proglašen kraj zimske sezone, koja je trajala od prvog snijega u studenom prošle godine, a ovaj vikend je prvi u proljetno-ljetnoj sezoni.

Porast naoblake sa zapada u subotu poslijepodne i navečer najavio je Državni hidrometeorološki zavod. Očekuje se obilnija kiša i mjestimični pljuskovi s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu i Gorskom kotaru, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari