PODUZETNIČKI INKUBATOR HUBBAZIA

Nikada nije bilo bolje vrijeme za novu poslovnu ideju – prijavite se u Hubbaziu

Grad Opatija  poziva sve zainteresirane da se prijave na program inkubacije poduzetničkih ideja u turizmu koji se provodi u suradnji s Visokom poslovnom školom PAR. Projektne aktivnosti će se održavati u novouređenom i moderno opremljenom prostoru Vile Antonio u centru Opatije i besplatne su za sve polaznike.

Riječ je o projektu Grada Opatije koji je prvi takve vrste u Hrvatskoj. Sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost projekta iznosi 2.5 milijuna kuna od čega EU sufinancira s 1.9 milijuna kuna, odnosno 83.6%.

Rok za prijavu na 3. Programski ciklus: do 17. 01. 2022. u 12:00h.

Narednih godinu dana educirati će se pet generacija polaznika koji će imati priliku realizirati svoje kreativne turističke ideje od začetka do finaliziranja. Prijaviti se možete individualno ili kao poslovni subjekt ne stariji od tri godine. Bitno je jedino da imate barem začetak neke inovativne poduzetničke ideje vezane za turizam, u smislu nove usluge ili ponude na tržištu, da predstavlja osvježenje ili novu poduzetničku priliku koja će potencijalno zainteresirati investitore i ostale poduzetnike u regiji. U svega 2 mjeseca intenzivnih radionica možete naučiti sve o razvoju poslovanja, izradi financijskog plana, definiranju cijena i troškova, izradi marketinške strategije, brendiranju, izradi vizualnog identiteta, web-u i programiranju te naposlijetku o izradi poslovnog plana, investicijskih planova i strategija. Po završetku radionica, mentori vam stoje na raspolaganju naredna 2 mjeseca za svu pomoć oko uspostave poslovne ideje. Naposlijetku, ciklus završava s 2 mjeseca savjetovanja u kojima je moguće dobiti odgovore na sva praktična pitanja koja se pojave u procesu razvoja poslovne ideje.

Imaš ideju, što sad?

  • PRIJAVI SE! (>>LINK ZA PRIJAVU<<*) *za popunjavanje obrasca morate se prijaviti sa svojim Google računom
  • Projektni ciklus inkubacije ideje traje 6 mjeseci, a održat će se 5 projektnih ciklusa (odnosno 5 generacija polaznika)
  • Svakih 1-2 mjeseca bit će raspisan novi poziv za novi ciklus.
  • Faza selekcije traje 1 mjesec unutar kojeg javljamo jeste li primljeni
  • Nakon selekcije dolazi faza mentorstva i edukacije koja traje 4 mjeseca. Tu svoju ideju sada oblikujete i počinjete realizirati sa stručnjacima iz 6 područja: za razvoj proizvoda i poslovanja, za financije, za marketing, za prodaju, za web design te investicijski stručnjak. Svaki mjesec će se održati 25 sati radionica, a ukupno 100 sati
  • Zadnji mjesec je mjesec finalnog savjetovanja i zatvaranja financijskih konstrukcija, nakon čega slijedi Demo Day, dan kada svoju ideju prezentirate javnosti i investitorima. Taj mjesec imate i prvi pravi konkretan poslovni sastanak

Broj mjesta je ograničen. Prednost kod prijave dobivaju oni polaznici koji mogu prisustvovati svim radionicama. Napominjemo da će radionice i predavanja krenuti u 01. mjesecu 2022.,  a odvijat će se u popodnevnim satima.

Jedinstvena prilika – evo zašto Hubbazia dolazi u pravom trenutku?

Nikada nije bilo bolje vrijeme za krenuti s novom idejom. Nalazimo se u vremenu u kojem nikada nije bilo bitnije adekvatno odgovoriti na poduzetničke izazove nastale uslijed Covid-19 pandemije te se u novim okolnostima prilagoditi tržištu. Naš projekt predstavlja priliku za sve one koji žele razvijati iz začetka svoju poslovnu ideju, koji žele nešto novo naučiti ili nastaviti raditi na poslovnoj ideji koju su nekada imali. Ovim projektom osnažujemo razvoj poduzetništva koji će dodatno jačati kompetencije i vještine poduzetnika putem edukacija i radionica. Posljedično će to povećati zapošljavanje, otvoriti nova radna mjesta, jačati konkurenciju i stvarati novu poduzetničku snagu za razvoj cijele zemlje. Cilj nam je povezati sve poduzetnike, tvrtke, hotelske kuće, sveučilišta, studente i sve one koji se osjećaju da mogu pridonijeti ovoj promjeni i razvoju poduzetničke kulture i osobnom boljitku.

Grad Opatija poziva zainteresirane da nam se jave preko web stranice hubbazia.opatija.hr ili na e-mail: hubbazia@opatija.hr, a aktivni smo i na facebooku i instagramu.

Kontakt:

Voditelj: Tomislav Lesinger

Telefon: +385 99 526 92 94

Adresa: Vila Antonio, Vladimira Nazora 2, 51410 Opatija, Hrvatska

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari