PRIGODAN POSJET

Zamjenica župana Medarić i pročelnica Marač u blagdanskom posjetu ustanovama koje brinu o ugroženim građanima

Zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač obišle su ustanove koje brinu o ugroženim građanima Primorsko-goranske županije.

Posjetile su Caritasov Dom za žene i djecu „Sveta Ana“ i „Kuću utočišta“ Depaul Hrvatska gdje su povodom nadolazećih blagdana uručile voditeljima ustanova prigodne poklone.

Zamjenica Medarić i pročelnica Marač uputile su najljepše želje povodom blagdana i izrazile zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom. Navele su da će PGŽ nastaviti podržavati važne aktivnosti koje ove ustanove provode na dobrobit svojih korisnika, pomoć ženama žrtvama nasilja, dnevni boravak za beskućnike kao i poticaj razvoju društvenog poduzetništva.

„Kuća utočišta“ dnevni je centar za beskućnike i ostale marginalizirane osobe, koji pruža cjelovitu pomoć osobama u potrebi, osobito beskućnicima. Na dnevnoj bazi usluge centra koristi više od 70 osoba.

Dom „Sv. Ana“ pruža psihosocijalnu potporu ženama i djeci žrtvama obiteljskog nasilja. Uz osiguravanje usluga stanovanja, prehrane, brige o zdravlju, radi se i na njihovom osamostaljivanju. U sklopu Doma postoji i izložbeno – prodajni centar i Savjetovalište Caritasovog doma Sv. Ana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari