Niz akcija povodom obilježavanja Dana ružičastih majica

Preventivne aktivnosti namijenjene su učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i građanima, radi prevencije nasilja promoviranjem poruka tolerancije i nenasilja

U srijedu, 26. veljače, u povodu obilježavanja Dana ružičastih majica, u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke, s početkom u 9.20 sati, održat će se radionica pod nazivom “Izražavanje vlastitih osjećaja“.

Radionicu organizira Odjel prevencije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s djelatnicima Dječjeg doma „Tić“ Rijeka za  učenike Osnovne škole “Brajda” u Rijeci. Na temu prevencije vršnjačkog nasilja cilj radionice je prepoznati teškoće s kojima se mladi suočavaju prilikom izražavanja određenih osjećaja, koji su u podlozi svakog nasilja, pa i vršnjačkog (strah, ljutnja) te posljedice po njih i njihove odnose.

Osim ove radionice, policijski službenici Odjela prevencije tijekom veljače održavaju edukativna predavanja na temu prevencije vršnjačkog nasilja u riječkim Osnovnim školama “Eugen Kumičić”, “Pehlin”, “Zamet”, “Brajda”, “Dolac”, “Turnić”, te u Osnovnoj školi “Milan Brozović” Kastav i Osnovnoj školi “Jelenje-Dražice”.

Također, u sklopu obilježavanja Dana ružičastih majica između 24. i 26. veljače preventivne aktivnosti održavaju se i na području Policijskih postaja Mali Lošinj s ispostavom Cres, Crikvenica, Krk, Opatija,  Vrbovsko i Delnice. Tematska predavanja i preventivne info-punktove policijski službenici ovih policijskih postaja provode u suradnji s lokalnim partnerima (predstavnici lokalne samouprave, škole, centri za socijalnu skrb, organizacije civilnog društva).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari