NOĆ MUZEJA: Pogledajte urnebesne karikature koje je u Rijeci na temu granice izložio slovenski publicist Franco Juri

Slovenski geograf, novinar, publicist i bivši zastupnik u parlamentu Republike Slovenije Franco Juri sa svojom izložbom karikatura gostovao je sinoć u Zavičajnom muzeju Drenove

Izložba aktualnih karikatura na temu granica u današnjoj Europskoj uniji slovenskog geografa, novinara, publicista i bivšeg zastupnika u parlamentu Republike Slovenije Franca Jurija bila je posebno atraktivan začin ovogodišnje Noći muzeja u Zavičajnom muzeju Drenove koju je u suradnji s Mjesnim odborom Drenova i partnerima organiziralo drenovsko Društvo štovatelja baštine Bez granica.

Franco Juri s pratnjom (lijevo) i Damir Medved
Franco Juri (lijevo), Tea Perinčić i Damir Medved

Iz priloženog je vidljivo kako se Juri ne slaže s aktualnom politikom slovenske Vlade koja promovira „tehničku zaštitu“ svojih granica s Hrvatskom uporabom tzv žilet-žice i drugim zaprekama, a njegov britki humor pogađa u srž problema te podjednako nasmijava ali i tjera na razmišljanje i promišljanje aktualne politike glede migrantske krize unutar EU.

– Veliko mi je zadovoljstvo sudjelovati u večerašnjem programu i hvala na pozivu. Izuzetno mi se dopada ideja vodilja Društva Bez granica sadržana u samom nazivu udruge, također i činjenica da je zavičajni muzej jednog povijesnog riječkog naselja smješten na samoj crti nekadašnje granice između država. Mislim da se time odašilje vrlo snažna, pozitivna poruka međunarodnog značaja  – zahvalio se organizatorima Noći muzeja na Drenovi Franco Juri.

Uime Društva Bez granica Francu Juriju su se na posjeti i suradnji zahvalili predsjednik Društva Bez granica Damir Medved i predsjednik MO Drenova Damir Popov.

O cjelokupnom programu Noći muzeja u Zavičajnom muzeju Drenove uskoro opširnije, a sada pogledajte nekoliko karikatura kojima je gost iz Slovenije sinoć oduševio brojne posjetitelje drenovskog Muzeja.

IMG_20160129_202204

IMG_9506 IMG_9507

 

 

Noć muzeja u Zavičajnom muzeju Drenove

Ovogodišnji program Noći muzeja u Zavičajnom muzeju Drenove kreiran je u suradnji Društva štovatelja baština Bez granica, Pomorskog i povijesnog muzeja u Rijeci, riječke Udruge 051, zaljubljenika u povijest Damira Batistića i Radovana Živanovića te slovenskog karikaturista Franka Jurija, novinara i bivšeg zastupnika u parlamentu Republike Slovenije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari