Nordijsko hodanje u Kostreni: U nedjelju nova ruta i odlično finale dana

PHOTO: KŠR Gorovo

Prošle nedjelje je u velikom stilu, s preko 60 sudionika, otvorena nova sezona programa nordijskog hodanja i pješačenja u Kostreni

Već prvi dan je bila prilika za „pokazao mišiće“ jer se hodalo zahtjevnom stazom dugom 13 kilometara. Ali, i to su hodači uspješno savladali.

Tradicionalna i odlična višegodišnja suradnja TZO Kostrena te KŠR Gorovo i Nordic Walking Teama Opatija nastavlja se i ove godine, a isto tako će se nordijski hodači tradicionalno priključiti proslavi Cvjetnice te posjetiti program „Ususret Uskrsu“ koji će se odvijati ispred Narodne čitaonice Kostrena.

Okupljanje hodača je u nedjelju 24. ožujka, u 10 sati kada će nakon vježbi zagrijavanja sudionici u sklopu programa pod nazivom “Korakom do zdravlja” – nordijsko hodanje i pješačenje stazama Kostrene, krenuti na pohod atraktivnom trasom Žurkovo (JK Galeb) – Viktor Lenac – Draški potok – trim staza – Glavani – Narodna čitaonica Kostrena.

Odlična je to srednje zahtjevna staza dužine 7 km, a predviđeno trajanje hoda je cca 2 sata. Na samom cilju, ispred Narodne čitaonice, sudionici programa će moći uživati u proljetnoj fritaji, posebnom ambijentu i glazbenom nastupu klape Baladur. Bit će to doista sjajan završetak nedjeljnog pohoda.

Podsjetimo, organizator je za sve sudionike programa osigurao štapove za hodanje, a sudionici trebaju biti adekvatno odjeveni te ponijeti bocu vode. Svi sudjeluju na vlastitu odgovornost, a program vode licencirani instruktori nordijskog hodanja. U slučaju lošeg vremena, organizator zadržava pravo izmjene rute ili odgode programa, a svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje na licu mjesta – u Žurkovu.

Bit će to još jedna nedjelja po mjeri zaljubljenika u prirodu, rekreaciju i aktivnog druženja te je ne bi trebalo nikako propustiti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari