NOVA „ATRAKCIJA“ U SREDIŠTU GRADA (2): Neprohodni labirint u glavi Slavice Šote

Nakon napisa na portalu Riječanin u kojem se pod naslovom „NOVA „ATRAKCIJA“ U SREDIŠTU GRADA: Riječani i turisti u čudu razgledavaju „izlog srama“ Slavice Šote!“ na potpuno nepristran i objektivan način konstatiraju činjenice kako je riječka poduzetnica Slavica Šota izlog poslovnog prostora u samom središtu grada (Starčevićeva 2) oblijepila plakatima i propagandnim porukama optužujućeg sadržaja naspram riječkih političara, sudaca i poduzetnika što je izazvalo zanimanje i komentare na tisuće prolaznika, Riječana i njihovih gostiju, dotična Slavica Šota našla se a) neshvaćenom, b) povrijeđenom, c) napadnutom, d) dodajte sami, ni mi nismo shvatili… pa je na facebook profilu svoga „Pokreta otpora-Riječani protiv korupcije“ objavila krajnje nemušto reagiranje kojim napada „portalčić“ na kojem upravo čitate ovaj tekst.

Prvo i osnovno – ovim napisom portal Riječanin koji se, kako mu i samo ime kaže, bavi pretežito gradskim temama, nije zauzimao nikakvo stajalište u eventualnm (sudskim) sporovima između riječke poduzetnice i „gospodarsko-pravosudne kriminalne organizacije“ kako ona karakterizira određene ljude i grupe u gradu Rijeci.

Tek smo na objektivan i informativan način (potkrijepljeno brojnim fotografijama) konstatirali činjenično stanje, a ono je da se u samom središtu grada događa nešto neuobičajeno. Napominjemo, riječ je o JAVNOM PROSTORU kojim svakodnevno prolaze tisuće prolaznika, i potpuno je normalna urednička odluka da se ta pojava zabilježi.

I ono najvažnije – sama činjenica da je portal Riječanin JEDINO REGIONALNO GLASILO koje je ne samo zabilježilo nego i donijelo „eksplicitne“ fotografije ove novotarije u centru Rijeke, dovoljno samo po sebi govori o našoj navodnoj „pristranosti i uhljebljenosti“, za što smo prozvani od strane uznemirene Slavice Šote!

No koliko je njezino reagiranje nemušto, nefokusirano, uvredljivo i prostačko, i u kolikoj mjeri dotična rječka poduzetnica proturječi samoj sebi u samo nekoliko rečenica svog priopćenja – odnosno, kolike je veličine neprohodni labirint u njezinoj glavi – najbolje je da prosudite sami!

Donosimo njezino reagiranje u cijelosti:

„Sačuvaj me Bože portalčića gdje se autori teksta boje potpisati imenom i prezimenom. Tko je vas uopće zvao ili angažirao da mi date ovaj vaš bezvrijedni prostor i da tako mi date pažnju koju uopće nisam tražila?Jesam li ja kreteni stavljala plakate na vaše privatne prostore i na imovinu građana grada Rijeke? Stavila sam na svoje privatno vlasništvo koje mi je banda kojoj se vi uvlačite u guzicu htjela oduzeti.Da li vi bezveznjaci uopće imate ikakve druge teme u ovome gradu za obraditi osim Pokreta otpora i Slavice Šota? Ako je sve što Pokret iznosi neistina i nema argumenata zašto nitko od nas već nije u istražnom zatvoru?! Ali uhljebići poput vas zadovoljavaju se sa mrvicama koje padnu sa stola ovih guzonja sa plakata. Ali ne zamjeramo vam nista jer svatko od nas ima svoj način i stil borbe za preživljavanje pa tako i vi. Što se tiče naše borbe pametni su je već prepoznali, a za ostale gdje i vi spadate možemo samo reći – laku noć đaci. Hejteri volim vas i kad me blatite.
S.Š“

Potal Riječanin nije glasilo u kojem bi se itko bojao potpisati svojim imenom. Konkretno, predmetni tekst napisao je doljepotpisani urednik Robert Zeneral, no wordpress sustav u kojem objavljujemo napise automatski kao autora određuje „Riječanina“ što ponekad ispravimo, ponekad smetnemo s uma.

Nadalje, Slavica Šota zadržava si pravo određivanja što bi mediji trebali pisati o njezinim „akcijama“, a što ne bi smjeli?! Citiram: „Tko je vas uopće zvao ili angažirao da mi date ovaj vaš bezvrijedni prostor i da tako mi date pažnju koju uopće nisam tražila.“ Slavica Šota nije tražila pažnju? Pa čemu onda ovakav trud oko izrade plakata i lijepljenja na izlog poslovnog prostora, kako bi što više prolaznika vidjelo njezin pamflet?!

Slavica Šota nadalje, nažalost, iako smo po njoj mi „kreteni“, zaista ne razlučuje razliku između njezinog privatnog prostora u njezina četiri zida, i izloga u središtu grada, na javnom prostoru, gdje bi – po (njezinoj) analogiji – jednako tako mogla objaviti recimo nacističku propagandu ili pornografske sadržaje. I ovime, ponavljam, uopće ne ciljamo na meritum njezina spora sa prozvanima iz „kriminalne hobotnice“, kako ju ona naziva, niti ne stajemo na ičiju stranu! To nam opće nije bila namjera, i nije tema – tema je neuobičajena pojava u središtu grada.

A o veličini ega i kulturi (javnog) ophođenja  dotične Slavice Šote, vidljive iz tona i sadržaja njezina javnog obraćanja, nećemo ovoga puta. Procijenite sami.

Nakon uvredljivog napada na nepristrani medij Riječanin koji se, eto, usudio prenijeti nešto o čemu već danima svjedoče tisuće Riječana (PONAVLJAM: JEDINI OD REGIONALNIH GLASILA!) a što su od „portalčića Riječanin“ preuzeli i prenijeli i nacionalni mediji poput RTL-a (http://www.vijesti.rtl.hr/regionalna-hrvatska/rijecanin/1892387/rijecani-i-turisti-u-cudu-razgledavaju-izlog-srama-slavice-sote/), savjetujemo Slavici Šoti da pročita tekst još jednom, nanovo sredi dojmove, štedi snagu i okani se napada na one koji zaista nekim njezinim potezima pristupaju s krajnje objektivnog stajališta, otvarajući svoj prostor svim relevantnim pojavama i događajima u Rijeci i regiji na potpuno nepristran način, neovisni o bilo kome osim o profesionalnom novinarskom pristupu temama od značaja za grad i regiju.

Na eventualno daljnje reagiranje dotične Slavice Šote nećemo se osvrtati, jer imamo pametnijeg posla i važnijih vijesti. Do neke sljedeće akcije i prilike?

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari