NOVA „ATRAKCIJA“ U SREDIŠTU GRADA: Riječani i turisti u čudu razgledavaju „izlog srama“ Slavice Šote!

Riječani, gosti i namjernici već nekoliko dana sa zanimanjem u samom središtu Rijeke, u Starčevićevoj ulici, razgledavaju neobičan prizor – na izlog poslovnog prostora odnedavno u posjedu poduzetnice Slavice Šote izlijepljeni su transparetni s fotografijama riječkih političara, sudaca i poduzetnika i pratećim „optužnicama“ protiv „Gospodarsko-pravosudne kriminalne organizacije“

IMG_0115

„Don“ Slavko Linić, Veljko Miškulin, Vojko Obersnel i Mirko Pavičić glavni su „junaci“ ove najnovije propagandno-optužujuće akcije Slavice Šote koja je tijekom niza proteklih godina u gradu, na ovaj ili onaj način, pribavila veliku (medijsku) pažnju.

IMG_0114

I dok nju, i s njom povezanu zajednicu „Pokret otpora-Riječani protiv korupcije“ neki prepoznaju kao „istinske borce protiv korupcijske hobotnice“ u Rijeci, drugi joj odriču takav legimitet prozivajući ju “pažnje željnom aktivisticom bez argumenata“.

IMG_0116

Činjenica je da je Slavica Šota nakon 15 godina pravosudne bitke oko vlasničkih prava nad poslovnim prostorom u Starčevićevoj 2 s istekom 2015. godine napokon došla u posjed prostora kojeg je kupila 2000. godine. Poslovni prostor u posjed su joj predali predstavnici Rijekatekstil Domusa, a Šota nije izdržala dugo a da izlog prostora ne oblijepi optužnicama i porukama protiv onih za koje smatra da su udruženim naporima, zbog svojih interesa, godijnama osporavali njezino pravo da se uknjiži kao vlasnica prostora u Starčevićevoj 2.

IMG_0121

Zanimljivo je da još uvijek nema službenih reakcija „prozvanih“ s izloga njezina poslovnog prostora, no s većinom dotičnih se Slavica Šota ionako već godinama sudski spori – jedan spor više-manje zbog klevete i uvrede čini se da nikome ovdje ne predstavlja preveliki problem…?!

Slavica Šota kandidirala se  i na nedavnim parlamentarnim izborima, ali je ostvarila izrazito loš rezultat – kao nositeljica liste Pokret zajedno osvojila je 89 glasova birača.

Dugotrajni sporovi

Podsjetimo, zbog poslovnog prostora koji je sada u njezinom posjedu Slavica Šota je krajem 2012. godine izvela medijski zapaženu buntovničku gestu – zatočila se sa suprugom u Starčevićevoj 2, i tamo provela više od 30 dana – sve kako bi upozorila, po njoj, na nepravdu i na sporost pravosuđa.

Obitelj Šota je prije toga 10 godina vodila spor za taj poslovni prostor u Sloveniji, protiv vlasnika koji je prostor dobio u postupku denacionalizacije. Nakon što je u Ljubljani dobila pravomoćnu presudu, Županijskom sudu u Rijeci trebalo je više od dvije godine da potvrdi rješenje Općinskog suda koji je potvrdio pravomoćnu presudu iz Slovenije kojom je Šota postala vlasnica dvaju poslovnih prostora u Starčevićevoj 2 i 2b.

U međuvremenu, Rijekatekstil Domus nije izašao iz prostora pozivajući se na pravo posjeda, pa je Šota morala čekati da dotičnoj tvrtki da istekne ugovor o zakupu. Slavica Šota uvjerena je da je prošla „golgotu“ jer je pomrsila planove vlasniku Rijekatekstil Domusa Mirku Pavičiću koji je pak prijatelj s predsjednikom Županijskog suda u Rijeci Veljkom Miškulinom.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views