I DANAS MANJI POTRES NA RIJEČKOM PODRUČJU Ujutro se treslo na području Krasice i Hreljina

Foto: Ilustracija

I treći dan zaredom riječko područje lagano se zatreslo, ovoga puta na području Krasice i Hreljina, i to ujutro u u 6 sati i 56 minuta

Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su podrhtavanje tla s epicentrom 12 km istočno-jugoistočno od Rijeke. Magnituda potresa iznosila je 2,8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je III-IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Riječani i stanovnici mjesta riječkog prstena javljaju da se podrhtavanje tla osjetilo na Viškovu, Martinkovcu, Čavlima, Matuljima, Grobniku, Kostreni, Bakru… riječkoj Krimeji, Vojaku, Srdočima, Zametu, Pećinama….

I danas se društvenim mrežama učestalo razmjenjuju komentari o ovom novom i drugim potresima proteklih dana, a prisutna je i određena doza straha kod stanovništva ali i dojam nebrige nadležnih službi koje bi stanovništvu trebale objasniti što se to događa, i izaći pred javnost s nekim komentarima na ovu situaciju.

No Rijeka se nalazi na trusnom području, o čemu smo jučer pisali OVDJE, ozbiljnijih upozorenja seizmologa i dalje nema, pa se razumljivi strah kod dijela stanovništva ipak ne bi trebao pretvoriti u paniku.

Dežurni seizmolog Senad Subašić, koji je ovih dana najčešće potpisivao priopćenja svoje službe za medije odnosno javnost, kratko je situaciju prokomentirao ovim riječima:

“Nažalost ne možemo ništa reći da li je ovo sve i hoće li se dogoditi još. Teško je znati uzroke, to je poznata trusna zona, gdje su relativno česti umjereni potresi. Objavljuju se oni bitniji potresi koje građani dojave i koji se osjete. Potresi su normalna pojava”, rekao je Subašić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari