OD UTORKA U OBA SMJERA

Nova regulacija prometa na autocesti A7 zbog izgradnje čvora Trinajstići

Foto: Youtube

Od utorka promet u oba smjera na A7

Na autocesti A7 zbog izvođenja radova na izgradnji čvora Trinajstići trenutno je zatvorena dionica od čvora Jurdani do čvora Matulji u smjeru Rijeke, a promet je preusmjeren na državnu cestu D8.

‘S obzirom na činjenicu da na ovom dijelu autoceste nema zaustavnog traka, u ovoj fazi radova nije bilo moguće izvesti drugačiju regulaciju. Od samog početka uspostave regulacije prometa radimo na iznalaženju rješenja kako bi se promet mogao odvijati u oba smjera, stoga i sve radove koji zahtijevaju zatvaranje prometa planiramo i izvodimo van turističke sezone.’, priopćili su iz Hrvatskih autocesta.

‘U dogovoru s izvođačem odlučili smo da se radovi izvode maksimalnim intenzitetom, odnosno da se prema mogućnostima izvode 24 sata uključujući i dane vikenda. Ovakvo rješenje trenutno je moguće jer su radovi u fazi koja to omogućuje. Do sredine sljedećeg tjedna odnosno od utorka (pred kraj dana), za promet će se otvoriti kolnik u smjeru Rijeke te će se osigurati prometovanje jednim prometnim trakom u oba smjera.

Svjesni smo činjenice da predmetna regulacija korisnicima otežava prometovanje. Međutim radi se o izgradnji objekta/budućeg čvora koji će omogućiti bolju prometnu povezanost sjeverozapadnog dijela grada Rijeke i Općine Matulji s gradom Rijeka i autocestom A7 u svrhu gospodarskog razvoja, rasterećenja postojeće cestovne mreže te smanjenja gužvi u turističkoj sezoni.

Radovi se izvode punim intenzitetom kako bi izgradnja čvora bila gotova do Uskrsa’, poručuju iz Hrvatskih autocesta d.o.o.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari