NOVA SEZONA HNK IVANA PL. ZAJCA Večeras premijera prvog čakavskog mjuzikla „Sušak, Sušak“

Premijerom prvog čakavskog mjuzikla „Sušak, Sušak“ u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca večeras započinje sezona 2015/2016., pod motom „Jamči se sloboda mišljenja i izražavanja misli“,

Prva je to od čak tri premijere u slhedećih deset dana – nakon mjuzikla „Sušak, Sušak“ slijede premijera „Hrvatskr rapsodije“ te „Kompleks Ristić“, napravljen u koprodukciji sa Slovenskim mladinskim gledališčem, festivalom Bitef i MOT.

Iz Kazališta su na nedavnom predstavljanju nove sezone istaknuli kako je u svega deset dana, otkako je započela prodaja pretplata za sezonu 2015./2016., prodano 760 pretplata, što čini polovicu od ukupno prodanih pretplata prošle godine. Za sada je za sve naslove u novoj sezonu prodano oko 3490 ulaznica.

Veliko iznenađenje ove sezone su posebni gosti: glumica Mira Furlan i koreograf Leo Mujić. Furlan će glumiti u predstavi “Tko se boji Virginije Woolf”, i to čak dvadeset i pet godina otkako je posljednji put bila na daskama HNK.

Hrvatska drama na repertoaru, uz mjuzikl „Sušak, Sušak“ i predstave “Hrvatska rapsodija“ te „Kompleks Ristić” te “Tko se boji Virginije Woolf”, nudi i predstave “Pred mirovinom” i “Dugonja, Trbonja, Vidonja” koju priređuje u koprodukciji s Talijanskom dramom.

Koreograf europske karijere, Leo Mujić, kazao je kako će gledatelji imati priliku vidjeti ove sezone dvije njegove koreografije: „San Ivanjske noći“ i „Ana Karenjina“, koja je nastala kao dio suradnje sa HNK Zagreb.

Balet u novoj sezoni donosi premijeru „Sex“, nedavno predstavljenog novog redatelja Baleta Balásza Baranyania, ujedno i koreografa. Talijanska drama najavljuje šest premijera.

Što se Opere tiče, tu su premijere „Andrea Chenier“, „Rigoletto“, „Giulio Cesare in Egitto“ (Julije Cezar u Egiptu) te „Le convenienze ed inconvenienze teatrali“ (Kazališni običaji i neuobičajenosti). Izvest će se i brojni koncerti, poput „Riječki skladatelji i solisti“, koncert u sklopu festivala proslave 130. obljetnice otvorenja zgrade riječkog HNK te koncert „Za sve postoji prvi put“, koji će biti izveden 3. listopada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari