12. RUJNA

‘Nove zgode Wande LaVande’ prva premijera u novoj sezoni Gradskog kazališta lutaka Rijeka

Praizvedba predstave „Nove zgode Wande LaVande“ autorice Jelene Tondini i redateljice Morane Dolenc održat će se u subotu, 12. rujna 2020. u 11, 18 te 19 i 30 sati u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka. Prva premijera u novoj sezoni 2020./2021. nastavak je nagrađivane predstave „Wanda LaVanda“, najšarenije predstave o veseloj ovčici Wandi.

U svojim novim avanturama, dobronamjerna i vedra creska ovca pramenka Wanda LaVanda nastavlja uveseljavati djecu i promicati ideju prihvaćanja različitosti. No, ovom prigodom upoznajemo i nove likove s visina, nizina i podmorja, od kojih su neki karakteristični upravo za primorski kraj – Bjeloglavog supa i Sipu, Ježa i Mrava, koji nas podučavaju o vrijednostima zajedništva i prijateljstva.

Mislim da su to vrijednosti koje su danas iznimno važne pogotovo u svijetu novog normalnog gdje smo suočeni s lockdownovima i samoizolacijama u kojima se čovjek osjeća usamljeno i bespomoćno. Prijateljstvo je vrijednost koja premošćuje sve teškoće, različitosti i probleme“, poručila je autorica Jelena Tondini.

Uz autoricu, autorsku ekipu predstave čine redateljica Morana Dolenc, dramaturginja Vedrana Balen Spinčić, kreatorica lutaka i scenografije Luči Vidanović, skladateljice Anita Valo i Meri Jaman te oblikovatelj rasvjete Sanjin Seršić, gotovo isti tim koji je surađivao i na publici omiljenoj predstavi „Wanda LaVanda“.

Kako je rekla redateljica Morana Dolenc, predstava „Nove zgode Wande LaVande“ svojevrsni je lutkarski mjuzikl kojeg izvode sjajni glumci-lutkari Petra Vučković i Zlatko Vicić.

Ova topla predstava namijenjena je djeci za uzrast 3+, a na repertoaru Gradskog kazališta lutaka Rijeka je od dana praizvedbe, subote 12. rujna do utorka 29. rujna 2020. Svi termini izvedbi dostupni su na stranici Kazališta www.gkl-rijeka.hr, a ulaznice se mogu kupiti putem portala Mojekarte.hr ili rezervirati na mail blagajna.gklri@gmail.com i kupiti na blagajni Kazališta, na dan izvedbe sat vremena prije početka predstave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari