ČESTITKE

Novi gradonačelnik Fernando Kirigin preuzeo vlast u Gradu Opatiji

Novi gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin danas je službeno preuzeo vlast na čelnoj izvršnoj dužnosti Grada Opatije

Primopredaji su nazočili i zamjenica gradonačelnika Kirigina Kristina Đukić i dosadašnji zamjenici gradonačelnika Vera Aničić i Emil Priskić.

Prilikom potpisivanja dokumenata primopredaje gradonačelnik Fernando Kirigin i gradonačelnik na odlasku Ivo Dujmić obratili su se javnosti:

– Ostavljam Grad u odličnom stanju, s malom zaduženošću i mnogim ostvarenim projektima, kao i brojnim započetim. Dvadeset milijuna kuna povučenih bespovratnih sredstava iz europskih projekata građanima Opatije je donijelo mnogo, a neki od najvažnijih projekata kreću na jesen, poput  projekata Urbane aglomeracije Rijeka: rekonstrukcije Ville Angioline, uređenja rasadnika parka Angiolina, dodatnog uređenja Amerikanskih vrtova. Pred nama je i završno uređenje Interpretacijskog centra dr. Andrija  Mohorovičić- MOHO centra, uređenje centra za inkluziju osoba s invaliditetom, kao i otvorenje novouređenog Doma Veprinac. Možemo biti ponosni na činjenicu da su sva opatijska djeca upisana u vrtiće i imamo apliciran projekt nadogradnje opatijske osnovne škole te jedan od najboljih socijalnih i demografskih programa u Hrvatskoj. Uskoro će započeti i izgradnja  pristupne ceste za lokaciju novog Vatrogasnog i Doma zdravlja. Ostavljamo sve tvrtke i ustanove s pozitivnim i urednim poslovanjem, kao i gradsku upravu u koju očekujem uvođenje modernih e-usluga za građane. Pomogli smo gospodarstvu u korona krizi i ukinuli prirez. Grad Opatija ima sve uvjete za nesmetan razvoj u smjeru ostanka na poziciji lidera među hrvatskim gradovima, kao i u području turizma. Dobili smo odličnog partnera u hotelskoj kući LRH d.d., treba samo strpljio pregovarati i naše će vlasništvo imati još veću vrijednost. Vjerujem u dobru i uspješnu budućnost Opatije, poručio je Ivo Dujmić.

– Moram naglasiti da je kampanja završila, kao i izbori, mi gledamo naprijed, fokus je na realizaciji programa koji smo komunicirali. Građani su glasali za promjenu, napravit ćemo sve najbolje za ovaj grad, u kojem ima jako dobrih projekata, kao i onih koje treba mijenjati, koji se trebaju popravljati. Promjene su došle i vjerujem da će se cijela gradska uprava uključiti u realizaciju onoga što su građani izabrali. Najprije ćemo se usredotočiti na turističku sezonu koja je pred nama, situacija s covid pandemijom se, nasreću, poboljšava, a mi ćemo omogućiti sve da se sezona odvije na najbolji mogući način. Sve ono što mislimo da je dobro za ovaj grad mi ćemo i realizirati i nećemo stavljati projekte sa strane, sve što je dobro se nastavlja jer radi se o javnom novcu, a ne o osobnim stavovima. Mogu najaviti preslagivanja u gradskoj upravi, prvi kolegij slijedi u ponedjeljak u 8,30. te ćemo redovito informirati javnost o zaključenom i odlučenom. Bit ćemo potpuno transparentni, kao što smo i najavili, kazao je gradonačelnik Fernando Kirigin.

Slijedi konstituiranje novog saziva Gradskog vijeća koje je najavljeno za 15. lipnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari