JEDNA OD NAJLJEPŠIH NA JADRANU

U ACI marini Cres vijori se Plava zastava 22. godinu zaredom

Cres, 07/2018 ACI marina Cres Davor Zunic / Petar Fabijan

ACI marina Cres, jedna od najljepših otočnih marina na Jadranu, uoči Svjetskog dana zaštite okoliša podigla je Plavu zastavu 22. puta. Plava zastava za plaže i marine je vrlo cijenjen turistički brend u svijetu, koja je turistima važan orijentir prilikom odabira destinacije. Ujedno je i to najpriznatiji model ekološkog odgoja i obrazovanja i obavješćivanja javnosti koju dodjeljuje Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš (Foundation for Environmental Education – FEE).

Svečanosti podizanja Plave zastave prisustvovali su djelatnik ACI marine Cres recepcioner Marijan Sablić i njemački gosti Ulla i Peter Fernitz te lučki kapetan Lučke ispostave Cres Đordan Vešković. Direktor ACI marine Cres Alan Šepuka u povodu podizanja Plave zastave i Svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja poručuje: „Plava zastava za nas predstavlja vrhunsku turističku promidžbu. Simbolizira očuvan i siguran okoliš, održivi razvoj u turizmu koji se temelji na visokoj kvaliteti usluge, čistoći mora i obale te opremljenosti i uređenosti ACI marine Cres.“

Podsjetimo, Plava zastava za plaže i marine je međunarodni ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja, čiji je cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom. Plava zastava je priznanje koje se dodjeljuje samo za jednu sezonu te se zahtjev svake godine mora obnoviti. Kriteriji za dodjeljivanje Plave zastave su vrlo zahtjevni i obuhvaćaju niz područja: ekološki odgoj i obrazovanje, informiranje javnosti, kakvoću vode, upravljanje okolišem, kao i sigurnost i kvalitetu usluga. Zanimljivo je da se Plavom zastavom trenutno mogu pohvaliti sve ACI-jeve marine otvorene za poslovanje tijekom cijele godine, što potvrđuje da ACI, kao najveći lanac marina na Mediteranu, itekako vodi brigu o moru i obalnom pojasu, a posebice o obalnim prostorima kao što su plaže i marine koji trpe najjači pritisak.

Više informacija o Plavim zastavama te mjerama zaštite mora i obalnog pojaca u ACI marinama diljem Jadrana, moguće je pronaći na službenoj internetskoj stranici aci-marinas.com.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari