Novi posao za HDZ-ovca koji je slupao službeni auto

Gradonačelnik Bakra kazao je da ne postoji formalno-pravni razlog da se ne zaposli Tomislava Matić

Bivši direktor Komunalnog društva Kostrena Tomislav Matić koji se našao u fokusu javnosti nakon što je sredinom prosinca prošle godine gotovo u potpunosti uništio službeno vozilo KD-a Kostrena te se, prema navodima suputnika, udaljio s mjesta nesreće i nije im pružio pomoć, s 1. siječnjom postao je direktor Komunalnog društva Dobra iz Bakra, što je potvrdio i bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić.

Na natječaj za čelnog čovjeka Dobre javio se jedino Matić, koji je ujedno i član HDZ-a, a gradonačelnik Klarić najavio je i mogućnost poništenja odluke Skupštine KD-a Dobra da Matić postane direktor, međutim, to se očito nije dogodilo.

Gradonačelnik Klarić kazao je za Novi list kako je Matić zadovoljavao sve uvjete iz natječaja te dodao da je zbog nastalih okolnosti vezanih za prometnu nezgodu koju je Matić prouzročio službenim vozilom tvrtke u kojoj je do sada radio Skupština Dobre preispitala svoju odluku, obavila razgovore s čitavim nizom osoba, kao i odvjetnicima te da ne postoji niti jedan formalno-pravni razlog da se s Matićem ne sklopi ugovor.

‘Uvjeren sam da će uložiti još veći napor da opravda povjerenje’

“Razlog novog natječaja za izbor direktora KD-a Dobra bio je zahtjev od strane dosadašnjeg direktora za njegovo razrješenje s te dužnosti i to zbog zdravstvenih razloga”, objasnio je bakarski gradonačelnik i ujedno ustvrdio da bi se novim natječajem izgubilo vrijeme.

“Naše Komunalno društvo je zbog bolesti direktora već više mjeseci praktično bez direktora, funkcioniranje je izuzetno otežano i kao gradonačelnik ne mogu dozvoliti da posao trpi više niti jedan dan. U zaista ozbiljnom razgovoru koji sam obavio s Matićem stekao sam dojam da će kvalitetno odraditi zadatke koje smo pred njega postavili.

Dapače, uvjeren sam da će uložiti i još veći napor da opravda povjerenje koje je unatoč svemu dobio. U ovom konkretnom slučaju mene zanima samo rad i rezultati toga rada. Ukoliko tako ne bude, konačna odluka će biti brza i efikasna”, kazao je Klarić za Novi list.

SDP-ova vijećnica u Gradskom vijeću Bakra, Tamara Kojić, smatra kako se radi o “neprimjerenom zapošljavanju” te da je Skupština morala poništiti natječaj i zaposlila osobu koja iza sebe nema nikakvih negativnih repova.
Vijesti.hr
Foto: Facebook/HDZ Kostrena

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views