PLATAK KRCAT SKIJAŠIMA: “Ovdje je super!”

Tisuće Hrvata otišlo je na skijanje a na Platku otvorena sezona skijanja za rekreativce

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Prašina sa skija je obrisana, sada je tu ona snježna. Prvo ovogodišnje spuštanje niz padine – veselje za male i velike. Nije im palo napamet ići u gužve razvikanih skijališta. Ovdje imaju sve što im treba.

“Ovdje je super, naročito za početnike kao što sam ja. Malo je ledeno, ima malo leda, tako da je za mene početnika malo gadno, bolji je pravi snijeg, ali i ovo je dobro za trening”, kazao je Toni iz Rijeke.

Platak inače ima sedam staza za djecu i odrasle. Ali snijeg koji nikako da dovoljno napada pomrsio je planove.

“Radi pokretna traka iz razloga što prirodnog snijega nema dovoljno, ono što smo od umjetnog snijega mogli napravit to je ovaj dio ovdje. Dnevna karta, kada sve zajedno radi, za sve kapacitete skijališta, je 150 kuna, ali zato nema više naplate parkinga”, kazao je Alen Udović, direktor Goranskog sportskog centra.

“Staza je solidna s obzirom na vremenske uvjete, nije bilo nekih padalina i to, ali moglo je možda biti mrvicu bolje. Noćas su očito nekakvi automobili bili na stazi, ujutro staza nije bila dovoljno ispeglana, došli smo s grupom djece”, kazao je Ivan iz Rijeke.

A na to će se, kažu na Platku, ubuduće dobro paziti. Cijeli niz ljudi brine da omiljeno odredište bude na visokom nivou za skijaše i bordere. Za sve koji nisu mogli ili nisu željeli preko granice – snježna oaza tek pola sata vožnje od Rijeke.
Ida Balen

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari