NOVI PROBLEMI: Općina Viškovo napušta KD ČISTOĆU i osniva svoje komunalno društvo!

Vojko OBERSNEL i Sanja UDOVIĆ

Nezadovoljni drastičnim povećanjem cijena usluga zbrinjavanja komunalnog otpada od strane Komunalnom društvu Čistoća Rijeka, mlada načelnica Viškova, Sanja Udović najavljuje formiranje vlastite komunalne tvrtke.

Sukladno Studiji o osnivanju Komunalnog društva Viškovo u narednom razdoblju predviđeno je i preuzimanje dijela obveze usluge zbrinjavanja komunalnog otpada te se tako u sljedećoj godini planira izrada studije kojom će se definirati način i dinamika preuzimanja te djelatnosti od KD-a Čistoća. U konačnici, to će Općini Viškovo omogućiti samostalno prikupljanje i optimalno gospodarenje otpadom te najekonomičniji sustav za mještane Viškova. -najavila je  Sanja Udović.

Inače, Općina Viškovo nije dala suglasnost Komunalnom društvu Čistoća Rijeka za povećanje cijene usluge zbrinjavanja komunalnog otpada za 108 posto koje je stupilo na snagu 1. rujna.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views