NOVI RADOVI NA DONJOJ DRENOVI U ponedjeljak započinje gradnja 2.560 metara kanalizacije za šezdesetak kuća

Ilustracija

Završetak radova predviđen je do kolovoza 2016. godine

U ponedjeljak, 23. studenog 2015. godine započinje gradnja 2.560 metara kanalizacije za šezdesetak kuća u ulicama Braće Hlača, Ivana Žorža, Vrhak, Drenovski put, Žminjska ulica, Cvjetna ulica, Brca i Brdina, javlja portal Grada Rijeke (rijeka.hr).

Istovremeno će se u ovim ulicama rekonstruirati i graditi 1.450 metara vodovoda. Radovi će se izvoditi po dionicama i u fazama. Izvođenje građevinskih radova najprije će započeti na dijelu ulice Brdina. Završetak radova predviđen je do kolovoza 2016. godine.

Tijekom izvođenja radova promet će se odvijati uz ograničenja, a sve sukladno postavljenoj privremenoj prometnoj signalizaciji.

Informacije o radovima i grafički prikaz dinamike njihova izvođenja objavljene su na web stranicama KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. (www.kdvik-rijeka.hr u rubrici Obavijesti – Radovi) i web stranici Rijeka prometa d.d. (www.rijekapromet.hr)

Građani se s planiranom dinamikom izvođenja radova – počecima i završecima radova po dionicama i fazama izvođenja u ulicama mogu upoznati i u Mjesnom odboru Drenova te na info telefonu Rijeka prometa d.d. (352 500, od 07:00 do 15:30 sati).

Investicija gradnje vodno-komunalne infrastrukture na sjevernom području Donje Drenove dio je 23,1 milijuna kuna vrijednog Projekta EIB/CEB u Rijeci. Projekt još obuhvaća radove u Ulici Murini te na području Gornjeg Zameta, Zameta i Kostabele.

Ovaj razvojni zahvat financira se u 90%-tnom iznosu putem programa Hrvatskih voda, pri čemu su sredstva osigurana iz zajma The European Investment Bank (EIB – Europske investicijske banke) i Council of Europe Development Bank (CEB – Razvojne banke Vijeća Europe). Preostali dio sredstava osigurat će se iz naknade za razvoj na vodoopskrbnom području Grada Rijeke.

Odabrani izvođač radova je zajednica ponuditelja – tvrtke Centrogradnja d.o.o. i Tehnika d.d. iz Zagreba.

Stručni i obračunski nadzor nad radovima pružat će tvrtka HOUSE d.o.o. iz Rijeke.
Investitor radova na vodno-komunalnoj infrastrukturi je KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. iz Rijeke.

Prometna rješenja izradio je Rijeka promet d.d. iz Rijeke. Završetak radova na vodno-komunalnoj infrastrukturi na sjevernom dijelu Donje Drenove predviđen je do kolovoza 2016. godine. (I.N.)

Grad Rijeka

drenova dinamika radovi

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari