MOĆI ĆETE PRATITI ONLINE

Novo doba za luke od lokalnog i županijskog značaja na Jadranu: U Veneciji će se predstaviti napredak projekta FRAMESPORTA

Godinu i pol nakon službenog početka projekta FRAMESPORT (“FRAMEwork inicijativa za poticanje održivog razvoja jadranskih luka od lokalnog i županijskog značaja”) koji se provodi u sklopu Programa Interreg Italija-Hrvatska, najavljujemo njegovu prekretnicu u vidu konferencije naziva “Zeleniji, pametniji, povezaniji: novo doba za luke od lokalnog i županijskog značaja”, na kojoj će se predstaviti do sada postignuti rezultati i napredak projekta, a koja će se održati u utorak, 14. prosinca 2021., u prostorijama IUAV Sveučilišta u Veneciji (Aula Magna Tolentini).

Najavljena konferencija je prilika da se široj javnosti predstavi trenutna faza spomenutog projekta prekogranične suradnje koji za cilj ima promicanje integriranog i održivog razvoja jadranskih luka od lokalnog i županijskog značaja. Ona će također označiti početak druge faze projekta kada će započeti jača suradnja i dijalog s dionicima u projektu, odnosno rasprava koja će omogućiti definiranje prioriteta i glavnih izazova s kojima se treba uhvatiti u koštac te na taj način otvoriti put razvoju zajedničke strategije koja će podržati cjelokupni razvoj jadranskih luka.

Među govornicima konferencije bit će prisutni predstavnici nekih od 15 projektnih partnera te lokalnih i nacionalnih vlasti dviju zemalja. Pierpaolo Campostrini, direktor CORILA-e i koordinator FRAMESPORT-a, dat će pregled napretka projekta i očekivane rezultate do kraja projekta. Jana Borić (Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Uprava pomorstva) predstavit će trenutno stanje luka i marina Programskog područja u vidu infrastrukture i usluga, na temelju podataka prikupljenih u okviru FRAMESPORT projekta. Giuseppe Luppino, odgovorna osoba za ovaj EU projekt u partnerskoj organizaciji Fondazione ITL, predstavit će započete pilot aktivnosti projekta. Zatim će se Alessandro Bove, predstavnik Sveučilišta u Padovi, uključiti kako bi opisao važnost uvođenja ekološke oznake za luke od lokalnog i županijskog značaja u cilju njihova zelenog i održivog razvoja. U sklopu konferencije, u planu je i održavanje okruglog stola s relevantnim dionicima koji su do sada bili uključeni u tijek projekta, kako bi podijelili svoje stavove i perspektive o važnim koracima i intervencijama potrebnim za uspješan nastavak projekta. Raspravu će moderirati Marco Mazzarino (IUAV Sveučilište u Veneciji), stručnjak za prometni sektor.

Događaj će se održati uživo, a pristup konferenciji bit će dozvoljen isključivo uz prethodnu prijavu na sljedećoj poveznici. Zbog ograničenog broja slobodnih mjesta, prijave će se primati kronološkim redoslijedom, a ulazak u dvoranu bit će dopušten isključivo nakon ovjere Covid zelene propusnice, prema važećim zakonskim propisima u Italiji. Prijenos uživo za praćenje konferencije bit će dostupan nakon što se popuni kapacitet, a poveznica će na vrijeme biti poslana svim sudionicima koji su se prijavili putem gore navedenog obrasca za registraciju.

Projektni partneri:

Vodeći Partner: CORILA – Konzorcij za koordinaciju istraživačkih aktivnosti vezanih uz sustav Venecijanske lagune

PP1: Općina Monfalcone

PP2: ITL – Institut za transport i logistiku

PP3: ASSET – Strateška regionalna agencija za eko-održivi razvoj područja – Regija Apulija

PP4: Svim Marche – Sviluppo Marche Srl

PP5: ARAP – Regionalna agencija za proizvodne aktivnosti

PP6: AAST Termoli – Autonomna agencija za ugostiteljstvo i turizam

PP7: Lučka uprava Umag-Novigrad

PP8: Primorsko – goranska županija

PP9: Županijska lučka uprava Zadar

PP10: Lučka uprava Šibenik

PP11: PFRI – Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci

PP12: Logoteam d.o.o.

PP13: Euro-Mediteranski centar za klimatske promjene

PP14: Lučka uprava Senj

PP15: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH

Pridruženi partneri:

PP17: Regija Marche

PP18: Općina Gabicce Mare

PP19: Općina Numana

PP20: Općina Termoli

PP21: Općina Campomarino

PP22: Općina Montenero Di Bisaccia

PP23: Guidotti Ships Srl

PP24: Marinucci Yachting Club Srl

PP25: Regija Autonoma Friuli-Venezia Giulia

PP26: Regija Veneto

PP27: Općina Rimini

PP28: Regija Emilia-Romagna

Za sve informacije o projektu posjetite web stranicu https://www.italy-croatia.eu/framesport i prijavite se na FRAMESPORT newsletter listu putem linka http://eepurl.com/guHI-5

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari