NOVOGODIŠNJI KONCERTI U „ZAJCU“: Zvijezde programa mladi solisti – pijanistica Petra Bugarin i violinist Ivan Graziani

Popularni Novogodišnji koncerti riječkog HNK Ivana pl. Zajca u izvedbi orkestra Opere na programu su 28, 29. i 30. prosinca 2015. s početkom u 20 sati.

I ove godine pod dirigentskim vodstvom dvojice Homena, maestra Miroslava Homena i maestra Roberta Homena, Novogodišnji koncerti predstavljaju i novu generaciju riječkih glazbenika, mlade soliste, pijanisticu Petru Bugarin i violinista Ivana Grazianija.

Uvijek atraktivan program, počinje uvertirom Straussove operete „Šišmiš“, nastavlja se Adagiom iz baleta „Spartak“ Arama Hačaturjana dok će prvi dio koncerta okončati izvedbom Gershwinove „Rapsodije u plavom“, za klavir i orkestar.

Uz neizostavne i posebno omiljene, šarmantne i vesele polke i valcere Johanna Straussa Mlađeg: Carski valcer, Trič-trač polku, Anninu polku, Perpetuum Mobile i Eljen a Magyar, u drugom dijelu koncerta, publika će uživati i u popularnom Valceru br. 2 Dmitrija Šostakoviča te Ciganskim napjevima za violinu i orkestar Pabla de Sarasatea.

Naravno, koncerti neće proći ni bez valcera “Na lijepom plavom Dunavu” koji se smatra ne samo zaštitnim znakom Beča nego i svih novogodišnjih koncerata, a na programu će se naći brzi i veseli Radetzky marš Johanna Straussa Starijeg.

Publiku svaku večer očekuju i posebna iznenađenja!

Istaknimo na kraju kako se Novogodišnji koncert prvi put našao na repertoaru riječkog HNK Ivana pl. Zajca 30. prosinca 1982. godine. Ubrzo je koncert, u posebno svečanom blagdanskom ozračju, postao jedan od najomiljenijih i najposjećenijih kazališnih programa pa se, tijekom godina, i broj njegovih izvedbi povećavao.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views