NAJTOPLIJI BOŽIĆNI BLAGDANI U RIJECI: I u novu godinu uz toplo vrijeme!

Otkako postoje mjerenja u Rijeci, ovo su bili najtopliji božićni blagdani u Rijeci! A takvo, toplo vrijeme očekuje nas sve do kraja kalendarske godine…

Naime, u prognozi DHMZ-a za iduća tri dana vidljivo je da većih promjena vremena neće biti – i dalje smo pod utjecajem anticiklone pa se očekuju dnevne temperature zraka oko 11 stupnjeva Celzijevih, bez vjetra i uz „mirno more“, a vjerojatno će nas – za razliku od današnjeg dana – u Rijeci ponovno „pomilovati“ i sunce. Na kišu i snijeg već smo zaboravili…

I za božićne dane uživali smo (osim onih kojima Božić nije Božić bez zime!) u neuobičajeno toplom vremenu. Tako su jučer, na Stipanje, izmjerene najviše temperature zraka otkad je mjerenja u Rijeci: u Rijeci je u 14 sati izmjereno 14 stupnjeva Celzijevih! To je najviša temperatura od 1948. godine, kazala je meteorologinja Danijela Vlašić za Radio Rijeku, uz podatak kako je temperatura za otprilike šest stupnjeva viša od prosjeka za ovo doba godine.

Najtopliji u Hrvatskoj danas je Dubrovnik s 19 stupnjeva, a u našem kraju – Plitvička Jezera sa 17. Na Kvarneru, u Istri, Gorskom kotaru i Lici najhladniji je u 14 sati bio Ogulin sa samo jednim stupnjem iznad nule, zbog dugotrajne magle. Slično vrijeme je i u Pazinu koji mjeri 7 stupnjeva. U Puli je bilo 9, na Zavižanu 11, a i u Gorskom kotaru, na Pargu, čak 15 stupnjeva.

Temperature mora su također iznad prosjeka, između 10 i 14 stupnjeva, pa će svima onima koji upražnjavaju kupanje u moru prvoga dana godine taj poduhvat zapravo biti lakše izvediv, da ne kažemo i gotovo ugodan!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari