EVO ŠTO SE NALAZI U NEWSLETTERU

Novosti iz Frankopanskog svijeta! Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana objavila je novi newsletter

Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana objavila je novi newsletter u kojem rezimira dosadašnje bogate aktivnosti i najavljuje one u planu.

Kako pišu, godinu su započeli na najbolji način – igrom! U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja s osnovnoškolcima su krenuli u lov na frankopansko blago. Obilježavala se Noć muzeja i bilo je jako uzbudljivo, a djece kao u priči.

U veljači je Rutu ugostio grad Dubrovnik. U Lazaretima, u režiji organizatorice Sunčane Matić iz Lux promocije, Ruta se predstavila brojnim cijenjenim predavačima na Konferenciji održivog razvoja povijesnog i vijerskog turizma.

Putujuća izložba “Upoznajmo Frankopane” prezimila je u Karlovcu, gdje ju je obišlo nevjerojatnih 12 772 posjetitelja. Spremno je dočekala proljeće i dolazak u Opatiju u Umjetnički paviljon Juraj Šporer. Uz izložbu, osmišljena je višednevna manifestacija „Frankopani u Opatiji“ koja je trajala od kraja ožujka do sredine travnja u sklopu koje su, na više gradskih lokacija, organizirana brojna događanja svakog dana.

Za Valentinovo su dobili brojne video poruke inspirirane ljubavnom pričom Ane Katarine i Petra Zrinskog. Na već poznatom natječaju „Moje drago serce“ ove godine je sudjelovalo čak 72 učenika iz sedam škola s područja naše županije. Izradili su originalne, duhovite, edukativne i zanimljive filmiće, a svi su osvojili prigodan dar, izlet “Jedan dan s Frankopanima”.

Dva lava koja lome kruh glavno su obilježje grba obitelji Frankopan. Simbol snage, ponosa i hrabrosti, a u frankopansko doba i moćne Venecije, stručnjak za računalno modeliranje i 3D tehnologije Duje Kalajžić oblikovao je u naušnice na lava, i to u prikaz kamene skulpture na svodu Dvorca Nova Kraljevica. Ako želite svoj par, naušnice su dostupne u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka.

Što se tiče budućih aktivnosti, izložba “Upoznajmo Frankopane” putuje u Ogulin. U pripremi su i bajke u muzeju, ostvarena je suradnja sa studentima koji izrađuju virtualne izložbe, a krajem rujna, novim izletima po lokalitetima Rute obilježit će se Svjetski dan turizma.

Za više informacija, pretplatite se na frankopanski newsletter.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari