NOVOSTI U DOMU MLADIH: Radionice modnog dizajna, 3D printanja, “droniranja”, znanstveni laboratorij…

Dom mladih Rijeka u novoj 2017./2018. radioničkoj godini nudi šaroliki izbor aktivnosti za različite uzraste s puno noviteta

S radom započinju Kazalište mladih Kamov, kreativne radionice šivanja i modnog dizajna, potom radionice posvećene dronovima, 3D printanju te znanstveni laboratorij.

Od znanstveno-tehničkih aktivnosti djeca mogu izabrati iz široke palete radionica iz STEM područja i područja tehničke kulture. Već dobro uhodane i uvijek tražene radionice su informatika (1.-8.r. OŠ, 1.-4.r. SŠ) video-filmska radionica (1.-8.r. OŠ, 1.-4.r. SŠ), robotika (5.-8.r. OŠ), elektronika (1.-8.r. OŠ, 1.-4.r. SŠ), modelari (3.-8.r. OŠ), mladi inovatori (2.-4.r.OŠ) i astronomija (4.-8.r.OŠ).

U novoj radioničkoj godini kreću i neke nove radionice. To su Drone letaonica (6.- 8.r. OŠ), 3D printeraj (5.-8.r. OŠ) te Znanstveni laboratorij (5. i 6.r. OŠ) u suradnji s Prirodoslovnim muzejom Rijeka.

Od umjetničko-kreativnih aktivnosti nude se plesne radionice, dramske radionice, kreativne radionice crtanja, slikanja, šivanja ili pak glazbeni tečajevi. Plesne radionice za djecu od 4. godine organizira udruga Ri Dance, a Dječji zbor Kap za djecu od 7 do 11 godina Pjevački zbor mladih „Josip Kaplan“. Što se tiče glazbenih tečajeva, već učenici 1. razreda osnovne škole mogu polaziti tečaj synthesizera, klavira, gitare te niz tečajeva glazbenog studija (tečaj električne gitare, bas gitare i bubnjeva), a mogu zasvirati i u bendu. Od glazbenih aktivnosti tu je i tečaj solo pjevanja (od 12 godina za djevojčice te od 15 godina za dječake). Za sve polaznike i polaznice nekog od tečaja učenja sviranja instrumenta, polaznici i polaznice mogu besplatno pohađati teoriju glazbe.

Od nove radioničke godine u Domu mladih, kazalište za velike HNK Ivan pl. Zajc pokreće Riječko kazalište mladih Kamov (5.-8.r. OŠ, 1.-4.r. SŠ). Audicija za kazalište Kamov održat će se u Domu mladih 27. rujna. Detalji i prijavnica nalaze se na stranicama Doma mladih.

U prostorima Doma mladih svoje dramske radionice imat će i Try Theatar (5.-8.r. OŠ).  Jednom mjesečno organizirat će se likovne radionice „Mića rukotvornica“ (7.-11.g.). U suradnji s udrugom Merlin Dom mladih pokreće radionice šivanja Modni kreatori (3.-6.r. OŠ, 1.-4.r. SŠ).

Od društveno-edukativnih aktivnosti mogu se odabrati Debatni klub (1.-4.r. SŠ) i K.E.Š.– Kreativno-edukativna škola za mlade poduzetnike (7. i 8.r. OŠ), koju Dom mladih organizira u suradnji s Odjelom za poduzetništvo Grada Rijeke.

Od prometnih aktivnosti u mjesecu rujnu krenut će prijave za biciklističku školu (5.r.) u suradnji s osnovnim školama Grada Rijeke. Biciklistička škola provodit će Program osposobljavanja za upravljanjem biciklom koji omogućuje učenicima 5.r. polaganje Biciklističkog ispita. Upisi za Biciklističku školu vršit će se preko osnovnih škola, suradnica Doma mladih. Popis škola bit će objavljen na stranicama Doma mladih početkom rujna.

Upisi u novu radioničku godinu krenuli su od 4. rujna 2017. Upisi su mogući tokom cijele školske godine ukoliko ima mjesta u radionici.

Za prijavu potrebno je ispuniti online prijavnicu koja se može pronaći na stranicama Doma mladih Rijeka. Nakon ispunjavanja prijavnice roditelja će kontaktirati koordinatorica programskih aktivnosti ili voditelj/voditeljica radionice, radi dogovora oko detalja za upis djeteta. Za informacije potrebno je poslati upit na info@dom-mladih.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari