PREVENCIJOM DO ZDRAVLJA

NZZJZ PGŽ organizira besplatne preglede za građane Viškova i Kostrene

Ilustracija: Nel Pavletic/PIXSELL

NZZJZ PGŽ u suradnji s Općinom Kostrena i Općinom Viškovo organizira besplatne javnozdravstvene akcije za građane

Općina Kostrena i Općina Viškovo na prijedlog NZZJZ PGŽ prihvatile su provedbu preventivnih javnozdravstvenih programa te tako omogućile svojim građanima besplatne preglede

U suradnji s Općinom Viškovo, 10. studenog NZZJZ PGŽ provodi javnozdravstveni program “Skrining osteoporoze” u svrhu prevencije i ranog otkrivanja promjena u mineralnoj gustoći kosti. Pregled obuhvaća ultrazvučno mjerenje gustoće kosti, a izračunavanjem rizika za nastanak bolesti osteoporoze i poduzimanjem preventivnih aktivnosti smanjuje se mogućnost razvoja komplikacija bolesti, odnosno prijeloma koji predstavljaju veliku opasnost posebice za osobe starije životne dobi. 

U suradnji s Općinom Kostrena Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije 25. i 26. studenog te 6. prosinca provodit će javnozdravstveni program “Pregledi i edukacija za rano otkrivanje melanoma”, namijenjen svim građanima Kostrene, a svrha programa je dermatoskopskim pregledom madeža rano detektirati promjene u normalnom izgledu madeža.

Pregled obuhvaća klinički pregled kože cijelog tijela i dermatoskopiju u svrhu detekcije atipičnih madeža te je predviđen za 120 građana Općine Kostrena, a provodit će ga liječnici KBC Rijeka u suradnji sa stručnim suradnicima NZZJZ PGŽ.

Više informacija o narudžbama nalazi se na stranici Općine Kostrena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari