ONLINE PREDAVANJA

O aspektima mirovinskog sustava u Hrvatskoj na novom predavanju Sveučilišta za 3. dob

Izv.prof.dr.sc. Vanja Smokvina s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci održat će predavanje „O nekim aspektima mirovinskog sustava u RH“.

Predavanje će biti održano u sklopu programa cjeloživotnog obrazovanja „Sveučilište za 3. dob“, ove srijede s početkom u 17 sati. Održat će se online na Zoom platformi, a svi koji žele prisustvovati mogu se uključiti putem poveznice (Meeting ID: 814 9416 4100; Passcode: 218496).

Na predavanju će se obraditi neki od najvažnijih aspekata mirovinskog sustava u Hrvatskoj. Raspraviti će se suvremeni trendovi, otvoriti neka kritička pitanja i pokušati dati odgovor na buduće tendencije. Predavanje je namijenjeno široj populaciji željnoj kritičkom promišljanju o mirovinskom sustavu.

Vanja Smokvina član je Katedre za radno i socijalno pravo te prodekan za stručni studij na riječkom Pravnom fakultetu.

Područje njegova interesa je radno i socijalno pravo u nacionalnom, EU i međunarodnom kontekstu te sportsko pravo. Bio je članom većeg broja radnih skupina za izradu raznih zakonskih tekstova te povjerenstava za izradu strateških dokumenata na nacionalnoj i regionalnoj razini. Autor je 7 knjiga i više od 40 poglavlja u knjigama, te znanstvenih i stručnih članaka.

Sveučilište za 3. dob namijenjeno je građanima i građankama Primorsko-goranske županije iznad 55 godina sa završenom srednjom školom ili višim stupnjem obrazovanja. Edukativni program u organizaciji Sveučilišta u Rijeci, a uz potporu Grada Rijeke, nudi neformalni oblik obrazovanja koji osobama treće životne dobi omogućuje stjecanje novih spoznaja i povezivanje stečenoga znanja s osobnim životnim iskustvom.

Svi zainteresirani mogu pratiti novosti, preporuke i objave putem maila 3dob@uniri.hr, kao i na službenim mrežnim stranicama Sveučilišta za 3. dob.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari