SMJERNICE ZA SEZONU

Suradnjom svih dionika do sigurne turističke sezone

Cilj trećeg u nizu sastanka bio je pred sam vrhunac turističke sezone još jednom usuglasiti smjernice za postupanja, ali i ojačati već dobru zajedničku suradnju između svih službi i organizacija uključenih u sigurnost destinacije, izvijestila je policija.

Na inicijativu Turističke zajednice Primorsko-goranske županije i Policijske uprave primorsko-goranske jučer je u gradu Krku održan još jedan radni sastanak na temu pripreme turističke sezone 2023. godine koji je bio namijenjen dionicima s četiri kvarnerska otoka. Cilj ovog trećeg u nizu sastanka bio je pred sam vrhunac turističke sezone još jednom usuglasiti smjernice za postupanja ali i ojačati već dobru zajedničku suradnju između svih službi i organizacija uključenih u sigurnost destinacije.

Na sastanak su bile pozvane hitne i stručne službe (Policijska uprava, Županijski centar 112, Zavod za hitnu medicinu PGŽ, Vatrogasna zajednica PGŽ, …), te lokalni dionici (predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave, turističke zajednice, komunalna društva).

„Sigurnost naših gostiju u destinaciji jedan je od prioriteta cjelokupnog županijskog turističkog sektora, zato je zajednička suradnja ključna. U „špici“ glavne turističke sezone na regiji se ponegdje broj ljudi poveća i za više od 5 puta što predstavlja veliko opterećenje na hitne, stručne i lokalne službe, pa su ovakvi sastanci izuzetno važni kako bili koordinirani za nadolazeću sezonu po pitanju sigurnosti“, izjavila je direktorica županijske turističke zajednice dr.sc. Peršić Živadinov.

Uz načelnika Policijske uprave Hari Brnada, na sastanku su sudjelovali i načelnik Sektora za javni red i sigurnost Goran Gašpert te načelnik pomorske policije i načelnici policijskih postaja Krk, Mali Lošinj s ispostavom Cres i Rab.

Načelnik Brnad zahvalio je djelatnicima turističke zajednice na dosadašnjoj izvrsnoj suradnji s dobrom vjerom i u takav nastavak. U razgovoru se osvrnuo i na ulazak Hrvatske u Schengenski prostor kojim više nema granične kontrole pa se očekuje dolazak većeg broja turista u našu županiju, ali time i povećanje izazova za djelovanje policije.

Naime, Primorsko-goranska županija zbog svog geografsko strateškog položaja uz brojne turiste može očekivati i osobe iz kriminalnog miljea pa s ciljem ostvarenja očekivane razine sigurnosti za sve građane i turiste pozvao je na kooperativnost nadležnih tijela uz žurne službe (jedinice lokalne i regionalne samouprave, komunalna društva, hotelijerske i turističke tvrtke, ugostiteljske poduzetnike…).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari