"RIJEKA PONOSNA NA OTVOREN IDENTITET"

Obersnel čestitao Mehmetiju Svjetski dan Roma

Foto: Grad Rijeka - NL Arhiva

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel uputio je predsjedniku Vijeća romske nacionalne manjine Suriju Mehmetiju čestitku u povodu Svjetskoga dana Roma.

”Poštovani gospodine Mehmeti,

u prigodi obilježavanja Svjetskoga dana Roma, dopustite mi da Vama, kao i svim pripadnicima romske nacionalne manjine s područja grada Rijeke, uputim iskrene čestitke.

I ovom prilikom želim istaknuti kako je Grad Rijeka ponosan upravo na svoj otvoren, liberalan, multikulturalan i multinacionalan identitet, kroz kojega se upravo različitost i brojnost kultura naših građana ističe kao naše najveće bogatstvo.

Unatoč okolnostima uzrokovanim korona virusom, a koje nam onemogućuju obilježavanja važnih događanja u našem gradu, nadam se da ćete biti u mogućnosti obilježiti ovaj praznik i kao i svake godine, doprinijeti očuvanju romske tradicije.

Uz najbolje želje da i u budućnosti čuvate vrijednosti romskoga identiteta, a time i identiteta našega grada, još jednom čestitke u ime Grada Rijeke i svih Riječana.

Ćidinipe romengoro nacionalnikano minjoriteti e foresko rijekakoro.”, napisao je u svojoj poruci gradonačelnik. Vojko Obersnel’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari