IZVVOJENO JE 350 TISUĆA KUNA

Ulaganjem PGŽ u Centru za rehabilitaciju Fortica uređeno 6 apartmana

Primorsko-goranska županija uspješno je dovršila projekt preuređenja i prenamjene prostora Centra za rehabilitaciju Fortica Kraljevica. Uređeno je šest zasebnih, funkcionalno opremljenih apartmana s dvokrevetnim sobama i sanitarnim čvorom,  u cijelosti prilagođenih boravku osobama s invaliditetom.

„Nastavak je to našeg sustavnog ulaganja u objekte socijalne skrbi kako bi korisnicima učinili boravak ugodnijim. U okviru ovog investicijskog zahvata dio prostora uređen je i kao kutak za roditelje i korisnike smještaja, a sastoji se od dnevnog boravka i čajne kuhinje. Podrumske prostorije su također dobile novu namjenu – prostoriju za održavanje edukacija, stručnih skupova i zajedničkih sastanaka, kapaciteta 30-tak osoba“, ističe župan Zlatko Komadina.

Cjelokupna sredstva za adaptaciju, u iznosu preko 350 tisuća kuna osigurana su iz županijskog proračuna. U planu je tijekom ove godine i uređenje pristupne terase i dvorišta čime će u cijelosti biti adaptiran prostor i okoliš Centra. Župan Komadina dodaje da ova investicija  omogućuje Centru Fortica uključenost u širu zajednicu kao i pružanje različitih socijalnih usluga. Posebna vrijednost ovog objekta je položaj uz more, s uređenom plažom prilagođenoj osobama s invaliditetom.

Pomoć pri uređenju „Kutka za roditelje i korisnike smještaja“ pružili su i brojni donatori, između ostalih, tvrtka Metis, Ina, Općina Kostrena i Grad Kraljevica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari