OŠTRA OSUDA

Obersnel: “Oštro osuđujem svaki vandalizam!”

Foto: Boris ScitarPIXSELL

U povodu više vandalizama koji su u posljednje vrijeme počinjeni nad sakralnim objektima u Rijeci, a o kojima su izvijestili mediji, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel objavio je priopćenje

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Oštro osuđujem svaki vandalizam i bilo kakav napad ili iskaz nepoštovanja prema bilo kojem sakralnom objektu u Rijeci i žao mi je da se to događa u našem gradu.

Oštro osuđujem i svaki drugi oblik vandalizma i svako besmisleno uništavanje ili izražavanje nepoštovanja, i tome kao društvo, upornim osuđivanjem, prokazivanjem i primjerenim sankcijama moramo stati na kraj odnosno svesti ga na što je moguće manju mjeru.

Također, u vrijeme kad se od svih očekuje solidarnost i zajedništvo, vandalizam ima i dodatnu težinu.

Svaki takav postupak je za osudu, no onaj usmjeren prema sakralnim objektima koje koriste pripadnici bilo koje vjeroispovijesti dodatno je odbojan jer zadire i u vrijeđanje nečijih osjećaja, kulture, naslijeđa i vrijednosti. 

Stoga se nadam da će odgovorni za takvo ponašanje biti uskoro pronađeni i primjereno sankcionirani“, napisao je gradonačelnik Vojko Obersnel. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari