Obersnel: „Pozdravljam kolege koji nisu na sjednici GV-a a sjede u susjednom kafiću“

Foto: Ilustracija

Povlačenjem točaka s dnevnog reda zaključena je 11. sjednica Gradskog vijeća

Posljednja sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke, koja je radi nedostatka kvoruma morala biti prekinuta u četvrtak (OVDJE), zaključena je povlačenjem ostatka točaka dnevnog reda.

Na početku sjednici je prisustvovalo 19 vijećnika, dovoljno za kvorum, odnosno nastavak rada i odlučivanje. Sjednici su prisustvovali vijećnici SDP-a, Laburista, SDSS-a, HNS-a i PGS-a, nezavisni vijećnik Marinko Koljanin te Hrvoje Burić (Nezavisna lista Bura), dok su ostali opravdali izostanak.

Vijećnik Josip Kukuljan (Most nezavisnih lista) prilikom utvrđivanja prisutnosti vijećnika stajao je na galeriji vijećnice, a nakon inzistiranja kluba vijećnika SDP-Laburisti-SDSS, predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat zamolio je vijećnika Kukuljana da ili zauzme svoje mjesto u vijećničkoj klupi ili napusti vijećnicu te je potom sazvao stanku.

Nakon stanke, sjednica je nastavljena, ali je ubrzo, nakon desetak minuta i zaključena, budući da je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, kao predlagač, povukao sve preostale točke s dnevnog reda, odnosno od 8. do 22. točke, čime je iscrpljen dnevni red.

„Vrijeme da prekinemo ovaj cirkus te povlačim kao predlagač sve točke koje su ostale do kraja. Ispričavam se ravnateljima ustanova i trgovačkih društava koji su strpljivo čekali, što ih povlačimo za nos, odnosno povlače ih kolege koji su se ispričali zbog nedolaska na sjednicu, a okupljeni su u susjednom kafiću,“ kazao je gradonačelnik Obersnel, istaknuvši kako će tek odlučiti hoće li i kada pojedine točke uputiti ponovno na raspravu i usvajanje u Gradsko vijeće.

Gradonačelnik je istaknuo kako je jedna od točaka bilo i raspisivanje izbora za mjesne odbore. Dodao je kako kao političar može razumjeti da je napuštanje sjednice politički čin, no istaknuo kako onda taj politički čin mora biti artikuliran, ocijenivši kako napuštanje sjednice bez objašnjenja te nedolazak na nastavak sjednice to nije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari