PRIGODAN PROGRAM

Obilježen Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom

Prigodnim programom, izloženim likovnim radovima kao i nastupom zbora Udruga soba sa cerebralnom i dječjom paralizom na Korzu je obilježen Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom.

Program su organizirale županijska Udruga osoba sa cerebralnom i dječjom paralizom i Udruga osoba s cerebralnom i dječjoj paralizom Rijeka, a glavni je cilj obilježavanja ovog dana podizanje znanja i javne svijesti o cerebralnoj paralizi.

Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka djeluje od 1976. godine i aktivno brine o svojim članovima kojih ima oko 380 na području grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Udruga provodi niz aktivnosti s ciljem poboljšanja socijalnog i životnog položaja djece, mladeži i odraslih osoba s cerebralnom paralizom. Cilj rada udruge je i promicanje prava osoba s invaliditetom i njihovo aktivno uključivanje u društvo.

Osobama s cerebralnom paralizom njihov dan čestitao je podpredsjednik gradske i županijske Udruge Andrej Horvat koji je tom prilikom i zahvalio Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji na kontinuiranoj dugogodišnjoj podršci. Istaknuo je kako obje udruge provode niz različitih programa sa svojim članovima, a pozvao je roditelje djece s cerebralnom paralizom koji još nisu da se uključe u rad udruge. „Novi ljudi, nove ideje, uvijek su dobrodošli“, pozvao je Horvat.

U ime Grada Rijeke sudionike je pozdravio zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski.

„Cerebralna paraliza nije bolest i ne može se izliječiti, ali se individualnim pristupom i tretmanom mogu ublažiti simptomi, spriječiti daljnje razvojne teškoće i znatno poboljšati kvaliteta života osoba s cerebralnom paralizom. Stoga sam ponosan što u našem gradu postoje snažne i stabilne udruge koje se trude i bore za svoje članove, za unaprjeđenje njihove kvalitete života i uključenost tih članova u društvenu zajednicu. Kroz takvu podršku uvjeren sam kako je i roditeljima osoba s cerebralnom paralizom bar na neki način olakšan život te da se osjećaju ugodnije i prihvaćenije u društvu“, rekao je Palčevski i dodao kako Grad Rijeka već dugi niz godina surađuje s Udrugom osoba s cerebralnom i dječjoj paralizom Rijeka te podržava njihove aktivnosti i projekte. „Posebno smo ponosni što Udruga aktivno sudjeluje u projektima Rijeka – Zdravi grad te ćemo i dalje s ponosom biti partner i pružiti potporu radu Udruge u što većem broju aktivnosti“, zaključio je Palčevski.

U ime Primorsko-goranske županije osobama s cerebralnom paralizom, ali i njihovim roditeljima i obiteljima kao i svim ustanovama i institucijama koje s njima surađuju, njihov dan čestitao je Daniel Trošić.

VIDEO DANA:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views