OČEKUJE SE BAREM JOŠ TOLIKO!

Obilježena 100. godišnjica Brodogradilišta “Punat”

„Ovo je impresivna godišnjica, pogotovo kada znamo da su kvarnerska i hrvatska brodogradnja proteklih desetljeća prošla tešku poslovnu krizu. Na sreću, ta naša tradicijska industrija, koju je u cijelosti nosila i razvijala domaća pamet, uspjela se održati. Čestitam Vam što ste prepoznali potencijal nautičkog turizma na našem prelijepom Kvarneru te imali viziju i poduzetničku hrabrost za osnivanje jedne od prvih marina na hrvatskoj obali“, izjavila je zamjenica župana Marina Medarić prilikom proslave 100. godine poslovanja Brodogradilišta “Punat”.

Program obilježavanja slavio se uz slogan „MOREmo“ u remontnoj hali brodogradilišta uz brojne uzvanike i prigodni zabavni program te predstavljanje monografije o povijesti brodogradilišta, autora Dragutina Žica i Ksenije Čuline.

VIDEO DANA:

Tom prigodom, direktor brodogradilišta Mario Wagner najavio je nova ulaganja u opremu za remont u vrijednosti od 150 milijuna kuna koja će omogućiti rad na još većim brodovima uz najviše ekološke standarde. Načelnika Općine Punat Daniel Strčić zahvalio se naraštajima koji su radili i gradili ovo brodogradilište, a koje je uz Marinu Punat, najveća tvrtka u Puntu. Čestitao je prvih sto godina rada, zaželjevši ih barem još toliko.

„Drago mi je što idete u nova ulaganja i tehnološke iskorake kako bi svoju uslugu prilagodili potrebama tržišta. Zahvaljujući vama, ovo lijepo malo otočno mjesto postao je europski poznat nautički i brodograđevni centar“, zaključila je Medarić.

Brodogradilište Punat osnovano je 1922. godine. Specijaliziralo se za drvene motorne jedrenjake, a osamdesetih godina prošlog stoljeća, puntarsko je brodogradilište najveće za gradnju drvenih brodova u Hrvatskoj. Danas brodogradilište pruža uslugu remonta svih vrsta radnih plovila i plovila za razonodu do 50m dužine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari