PREDSTAVLJEN TIJEK RADOVA

Ovako će izgledati luka Baška; Završetak projekta najavljen za kraj 2022.

DCIM100MEDIADJI_0202.JPG

U bašćanskoj galeriji Zvonimir predstavljen je tijek i dinamika preostalih radova ulaganja u dogradnju luke Baška koja će po svom okončanju značajno doprinijeti rastu i razvoju ove jake turističke destinacije.

O svemu onom što je u luci Baška do sad učinjeno, kao i onome što još predstoji, govorili su načelnik Općine Baška Toni Juranić, v.d. ravnatelj ŽLU Krk Goran Lajnert i Vojko Braut, zamjenik župana Primorsko-goranske županije dok je Dinko Hrešić, projektant i nadzor projekta, prezentirao tijek radova i trenutno stanje s najavom preostalih radova koji slijede. Kako je istaknuto, očekivani rok završetka radova je kraj 2022. godine nakon čega slijedi tehnički pregled i ishodovanje uporabne dozvole.

Goran Lajnert je podsjetio i da su projektom dogradnje luke Baška građevinski radovi podijeljeni na 1. i 2. fazu, a u okviru ovih aktivnosti planirana je izgradnja funkcionalne lučke infrastrukture spojene na elektroenergetsku mrežu, i to dogradnjom primarnog lukobrana “Vele rive” za 50 metara, te produljenjem sekundarnog lukobrana “Male rive” za 105 metara.

Ističući da će se dogradnjom bašćanske luke osigurati značajno bolja zaštita lučkog akvatorija te omogućiti odgovarajući privez i sigurnost za linijske brodove u cjelogodišnjoj linijskoj plovidbi, predstavnici investitora i izvođača radova napomenuli su i da će se osiguravanjem propusnosti sekundarnog lukobrana značajno pridonijeti kvaliteti mora unutar lučkog područja. Ravnatelj Lajnert je pri tom naveo i da se, osim ulaganja u bašćansku luku, u okrilju ŽLU-a Krk intenzivno radi i na brojnim drugim investicijama u otočne luke.

Zamjenik župana Vojko Braut napomenuo je da se na području cijele Primorsko-goranske županije već godinama ulažu značajna sredstva u lučku i obalnu infrastrukturu, ukazavši da je u posljednjim godinama, što kroz uspješno korištenje bespovratnih EU sredstava, što kroz županijska sredstva od koncesioniranja pomorskog dobra ili prihoda lučkih uprava, u lučku infrastrukturu uloženo oko 400 milijuna kuna.

VIDEO DANA:

Općinski načelnik Toni Juranić podsjetio je da će svojevrsno “zaokruženje” lučkih ulaganja predstavljati ambiciozno osmišljeni arhitektonski projekt uređenja obalnog pojasa Baške duž cijele Palade – od zgrade Općine s jedne pa do križanja te obalne šetnice i ulice Emila Gesitlicha s njene druge strane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari