PROVJERITE DOKUMENTACIJU

Objavljen je Javni poziv za kandidiranje u Savjet mladih Grada Rijeke

Objavljen je Javni poziv za kandidiranje u Savjet mladih Grada Rijeke

Grad Rijeka je objavio Javni poziv za isticanje kandidature za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Grada Rijeke.

Savjet mladih Grada Rijeke je savjetodavno tijelo Grada Rijeke koje se osniva u cilju promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj razini.

U Savjet mladih Grada Rijeke mogu biti birane osobe s prebivalištem ili boravištem na području grada Rijeke, koje u trenutku podnošenja kandidature za članstvo u Savjetu mladih imaju od navršenih 15 do navršenih 30 godina života.

Pravo isticanja kandidata imaju udruge, koje su ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, zatim učenička vijeća srednjih škola, studentski zborovi Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci, pomladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija i neformalne skupine mladih.

Kandidature za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Grada Rijeke podnose se u pisanom obliku i dostavljaju se na adresu: Grad Rijeka, Gradsko vijeće, Odbor za izbor, imenovanja i razrješenja, putem pisarnice Grada Rijeke, Titov trg 3, s naznakom „Prijedlog kandidata za izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih Grada Rijeke“ najkasnije do 22. ožujka 2022.

Popis potrebne dokumentacije kao i obrazac za prijavu kandidature dostupni su na portalu Grada Rijeke

Gradsko vijeće Grada Rijeke, na prvoj sjednici nakon objave popisa važećih kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Grada Rijeke, raspravlja Izvješće o provjeri formalnih uvjeta te s popisa važećih kandidatura bira članove i zamjenike članova Savjeta mladih Grada Rijeke, a rezultati izbora za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Grada Rijeke objavljuju se na web stranicama Grada Rijeke

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari